Délia, uit België, zoekt een gastgezin
Délia, uit België, zoekt een gastgezin (Foto: )

Délia (18) zoekt gastgezin in omgeving Tiel

  •   keer gelezen

Délia uit België zoekt een warm thuis in omgeving Tiel.


Tiel - Eind augustus is het zover! Tientallen uitwisselingsstudenten van over de hele wereld maken hun droom waar door een periode ondergedompeld te worden in de Nederlandse cultuur en gewoontes. Zo ook de Belgische Délia. Voor haar zijn wij op zoek naar een gastgezin die deze enthousiaste student een warm thuis kan bieden.
Wie is Délia? De 18-jarige Délia uit België is een vrolijke en creatieve meid met een passie voor tekenen en schilderen. Daarnaast maakt ze Braziliaanse armbanden en houdt ze van koken. Ze probeert vaak nieuwe recepten uit en maakt het liefste lekkere desserts. Délia is geïnteresseerd in de wereld en politiek en hoopt later te werken voor de Belgische ambassade in het buitenland.
“Ik wil een jaar bij jullie in Nederland wonen om jullie cultuur en gewoontes te ontdekken. Ik zou bijvoorbeeld graag typische huizen en een echte molen willen zien!”
Benieuwd naar Délia? Bekijk haar profiel op onze website.

Familie Romeijnders-Van Ieperen ging u voor
Bij Familie Romeijnders-Van Ieperen woont sinds september de Japanse uitwisselingsstudente Hazuki. “Ik raad anderen echt aan om een keer een gastouder te worden voor een buitenlandse student. Je leert nog meer culturen en mensen kennen en het is leuk om jonge mensen een kans te geven dit te ervaren,” vertelt de gastmoeder. Zelfs in Coronatijd is een uitwisseling een bijzondere ervaring. “Doordat je veel thuis zit, leer je elkaar goed kennen. De band wordt steeds sterker. En zelfs tijdens deze moeilijke periode kan je het beste uit de uitwisseling halen. Voor hen is het een geweldige ervaring, en voor ons ook!”

Gaat u het avontuur aan door een buitenlandse student in huis te nemen? Gastgezinnen wonen verspreid door het hele land. Jong of wat ouder, alleenstaand of een gezin met kinderen? In onze ogen kan iedereen gastgezin zijn! Het High School Holland programma van Travel Active biedt buitenlandse scholieren de kans écht onderdeel uit te maken van de Nederlandse cultuur door ze een thuis te bieden bij een Nederlands gezin en ze hier naar een middelbare school te laten gaan. Natuurlijk volgen Travel Active en de studenten de coronamaatregelen van het RIVM en de overheid.

Een culturele uitwisseling is niet alleen een avontuur voor de buitenlandse student. Als gastgezin leert u ook over de cultuur en inzichten die een buitenlandse student meebrengt! Staat u open voor een andere cultuur met haar taal en tradities? Hoe werkt een uitwisseling? Gedurende de uitwisseling worden het gastgezin en de student begeleid door één van onze Local Coordinators. Er worden lokale tripjes georganiseerd door de Local Coordinator en Travel Active organiseert evenementen voor studenten en gastgezinnen (als de situatie rondom Covid-19 dit toelaat).
Een buitenlandse student in huis nemen, is op vrijwillige basis. U, als gastgezin, voorziet in kost en inwoning. De overige kosten zijn voor rekening van de student of Travel Active.
Bent u nieuwsgierig geworden naar de buitenlandse studenten en/of het High School Holland programma?
Neem voor meer informatie contact op met het High School Holland team via highschoolholland@travelactive.org, bel gerust naar 085 222 4810 of bezoek hun website: www.travelactive.nl/high-school-holland

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten