Foto: Shutterstock
aangeboden door heuts.nl

Wat zijn de voordelen van Wicker tuinstoelen

  •   keer gelezen

Heb jij zojuist een nieuwe tuin aangekocht en heb jij nog tuinmeubelen nodig om deze tuin van veel pracht en praal te voorzien? In dat geval kun je ervoor kiezen om tuinstoelen van wicker aan te kopen. Het kan natuurlijk ook zijn dat je huidige tuinmeubels kapot zijn gegaan door de weersomstandigheden of door wat anders. Ook in dat geval zijn deze tuinstoelen ideaal. In dit artikel bespreken wij de kracht van het wicker. Vervolgens bespreken wij de voordelen van een wicker tuinstoel. Hopelijk heb je daarna een goed beeld en weet je precies waarom het aan te raden is om je tuin hiervan te voorzien! In ieder geval veel leesplezier gewenst!


Wat is wicker?

Voordat we ingaan op de voordelen van een tuinstoel van wicker, is het allereerst wel handig om aan te geven wat dit precies is. Wicker is een vervaardigde vezel van kunststof. Het voordeel van dit materiaal is dat het veel stevigheid met zich meebrengt en dat is natuurlijk zeer fijn te noemen, want dat is belangrijk bij tuinstoelen. Er zijn zeer veel verschillende soorten kunststoffen van wicker op de markt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een structuur met een platte draad, een structuur met een ronde draad, maar ook kiezen voor iets daar tussenin. Tuinstoelen van wicker brengen dan ook veel voordelen met zich mee en daar zullen wij nu wat dieper op ingaan. 

Wat zijn de voordelen van wicker tuinstoelen?

Uiteraard wil jij tuinstoelen van een hoge kwaliteit aankopen. Je wil je tuin natuurlijk voorzien van een uitstekend fundament en dat is dan ook mogelijk als het gaat om deze tuinstoelen. In dit artikel bespreken wij enkele voordelen, zodat jij wellicht lekker wordt gemaakt om daarna gelijk rond te speuren naar tuinstoelen van dit materiaal. Kijk bijvoorbeeld eens bij een leverancier zoals Heuts

Duurzaamheid

Uiteraard is het belangrijk dat de duurzaamheid centraal staat bij de tuinstoelen. Om meerdere redenen vind jij dat ongetwijfeld belangrijk. Allereerst speelt het kostenplaatje natuurlijk een belangrijke rol. Jij wil uiteraard dat de tuinstoelen wel een lange periode meegaan en niet dat je ze na een korte periode alweer moet vervangen. 

Bovendien is het ook goed voor het klimaat. We leven immers in een tijdperk waarbij de verduurzaming hartstikke belangrijk is, want we willen natuurlijk ook nog een schone planeet voor de volgende generaties hebben. Een tuinstoel van wicker is gelukkig heel duurzaam, want het materiaal is van een uitstekende kwaliteit zoals je in de inleiding hebt kunnen lezen. De tuinstoelen zijn namelijk bestand tegen de weersomstandigheden van Nederland. Daarbij kun je denken aan vervelende regen, wind, hagel en ga zo maar verder. De tuinstoelen worden daardoor niet aangetast dus langdurig genieten behoort zeker tot de mogelijkheden. Ga jij voor duurzaam? Ga dan voor wicker!

Makkelijk verplaatsbaar

Een ander voordeel van tuinmeubelen van dit merk: ze zijn zeer gemakkelijk verplaatsbaar en dat brengt natuurlijk ook zeer veel moois met zich mee. Je hebt ongetwijfeld het volgende wel eens meegemaakt. Je krijgt visite en daarom wil jij de tuinmeubelen gaan verplaatsen, zodat er meer ruimte is. Maar dan blijkt dat de tuinmeubelen heel zwaar zijn en je bijvoorbeeld last krijgt van je rug. Dat is natuurlijk een groot probleem te noemen, maar gelukkig is dat bij wicker niet het geval. Deze tuinmeubelen zijn namelijk zeer gemakkelijk verplaatsbaar. Ook ideaal voor wanneer jij graag op verschillende plaatsen in de tuin wil gaat zitten. Misschien wil jij altijd heerlijk genieten van de zon, maar schijnt deze altijd op een andere plaats. 

Hoe onderhoud je een wicker tuinstoel op een goede manier?

Dan vraag jij je wellicht af hoe je tuinmeubelen van wicker op een goede manier kunt onderhouden. 

Zachte borstel

Het is wel belangrijk om producten van wicker regelmatig schoon te maken. Daarvoor kun je gebruikmaken van een zachte borstel, want het is belangrijk dat je de fundering niet aantast. Je kunt speciale producten van wicker aankopen, zodat je zeker weet dat de borstel goed zacht is en geen extra beschadigingen brengt.

Groene zeep en lauw water

Vervolgens kun je gebruikmaken van groene zeep en lauw water. Je kunt gewoon reguliere groene zeep gebruiken, maar als jij echte zeep wil hebben voor producten van wicker, dan kun je dit navragen bij de plek waar jij de producten hebt aangekocht. In veel gevallen is het namelijk ook mogelijk om daar speciale spullen voor te kopen. Deze zijn in de regel echter wel wat duurder. 

In principe geldt: hoe vaker jij een onderhoudsbeurt toepast, hoe groter de kans dat je er minder problemen mee krijgt.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier