<p>Burgemeester Hans Beenakker en oudste veteraan M. van Gelder onthulde met het hijsen van een nieuwe vlag het witte anjerperk in stadstuin op Nationale Veteranendag 2021 Foto Jan Bouwhuis.</p>

Burgemeester Hans Beenakker en oudste veteraan M. van Gelder onthulde met het hijsen van een nieuwe vlag het witte anjerperk in stadstuin op Nationale Veteranendag 2021 Foto Jan Bouwhuis.

(Foto: )

Waardering en respect voor lokale veteranen

  •   keer gelezen

Op zaterdag 26 juni 2021, Nationale Veteranendag, onthult gemeente Tiel een perk vol witte anjers in de stadstuin aan de Ambtmanstraat in Tiel. De witte anjer is het symbool van de Nationale Veteranen. Met de aanleg van dit perk – dat volgend jaar in bloei zal staan – eert de gemeente Tiel de 220 lokale veteranen uit Tiel en omstreken en spreekt zij haar waardering en respect uit voor hun inzet.


Tiel - Het witte anjerperk is een initiatief van de Tielse gemeenteraad. De motie hiervoor - om te onderstrepen dat Tiel pal achter haar veteranen staat - nam de raad eind mei 2021 unaniem aan. Het college van burgemeester en wethouders omarmden het voorstel van harte. En ging er direct mee aan de slag om de onthulling van het perk op 26 juni mogelijk te maken.

Nauw overleg veteranenverenigingen De gemeente(raad) Tiel draagt de veteranen een warm hart toe. Daarom werd er in 2018 voor het eerst een lokale veteranenontmoeting georganiseerd. Ook dit jaar had de gemeente weer nauw overleg met de lokale veteranenverenigingen. Naar aanleiding daarvan werd besloten om de geplande ontmoeting dit jaar niet door te laten gaan. Elkaar ontmoeten staat centraal voor de veteranen en de gemeente. Maar juist dát is onder de huidige omstandigheden, op 1,5 meter afstand, nog niet goed mogelijk en ook niet verstandig.

Videoboodschap burgemeester “Maar wij willen wél stilstaan bij de enorme inzet die u heeft geleverd. Dat waarderen wij enorm,” zegt burgemeester Hans Beenakker in de videoboodschap die hij opnam voor de veteranen. “Daarom leggen wij dit jaar voor u een perk aan vol witte anjers. Ik hoop dat u een keer komt kijken en ervan zult genieten. En ik hoop ook dat ik u volgend jaar op zaterdag 11 juni wél kan ontmoeten en de hand kan schudden. Tot die tijd, blijf gezond en weet: veel Tielenaren, waaronder ikzelf, denken aan u!”

Onthulling Vanwege de coronamaatregelen vindt de onthulling van het witte anjerperk in besloten kring plaats. Alleen het bestuur van de lokale veteranenverenigingen, de fractievoorzitters van de Tielse politieke partijen en de burgemeester zullen erbij aanwezig zijn. De gemeente hoopt dat veel mensen van binnen en buiten de gemeente van het perk zullen genieten en dat het de herinnering aan de inspanningen van de veteranen levend houdt.

Bekijk hier de videoboodschap van burgemeester Hans Beenakker voor de veteranen: https://youtu.be/f1cbSmH9NyY

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier