Kingspan medewerkers lopen 6500 km voor het goede doel
Kingspan medewerkers lopen 6500 km voor het goede doel (Foto: Kingspan Insulation)

Kingspan medewerkers lopen 6500 km voor het goede doel

  •   keer gelezen

Gezondheid is belangrijk in deze tijden van een pandemie. Daarom stond de week van 24 tot en met 31 mei bij Kingspan Insulation in het teken van vitaliteit. Medewerkers werden gedurende die week uitgedaagd zo veel mogelijk kilometers te wandelen. En dat was niet alleen goed voor de eigen gezondheid, maar deze kilometers waren geld waard!


Lopen voor het goede doel
“Voor iedere gelopen kilometer gaat er een euro naar het goede doel. Welk doel dat precies is mogen de vestigingen bepalen die de meeste kilometers per persoon hebben bijgedragen. En daar is massaal gehoor aangegeven. Samen hebben de medewerkers
€ 6500,- bij elkaar gelopen. Daar zijn wij en zijzelf uiteraard enorm trots op!”, laat Inge Jacobs weten, één van de initiatiefnemers van de vitaliteitsweek. “Voor het bepalen van de doelen die de donatie ontvangen is er slechts één voorwaarde: het doel moet te maken hebben met gezondheid of duurzaamheid, want naast de gezondheid van onze medewerkers is duurzaamheid voor Kingspan eveneens een prioriteit.”

Vitaliteit
Naast dat er kilometers voor het goede doel werden gelopen hebben de medewerkers ook op andere vlakken aan vitaliteit gewerkt. Fietsen, mountainbiken, klimhallen, voetbalenvelden, tennisbanen en sportscholen: alle mogelijke middelen werden ingezet om fit te worden en te blijven. En het werd massaal met elkaar gedeeld op een besloten facebook groep: “Het werkt aanstekelijk en motiverend als je andere collega’s ziet die zich inzetten. Met hun kinderen, huisdieren, vrienden of collega’s aan de gang en vervolgens de foto’s met elkaar delen op facebook”, vult Lianne Bosch, mede organisator aan. “Bovendien gaf het ons een kijkje in de woonomgeving van de ander, van de mooie Ardennen in België tot de witte stranden van Denemarken.”

Wilma Fischer-Meerdink, mede organisator, voegt nog toe: “we hopen natuurlijk dat de medewerkers door gaan met de wandelingen en overige activiteiten. Maar de vitaliteitsweek gaat zeker een vervolg krijgen, nu hebben we de smaak te pakken!”

Planet Passionate
Kingspan heeft zoals aangegeven duurzaamheid al langere tijd bovenaan de agenda staan, en heeft in 2020 haar Planet Passionate strategie uitgerold Planet Passionate is een 10 jaar durende en wereldwijde duurzaamheidsstrategie, met als doel een impact te hebben op drie grote wereldwijde vraagstukken: klimaatverandering, circulariteit en de bescherming van de natuur. Meer over Kingspan’s planet passionate strategie: https://www.kingspan.com/nl/PlanetPassionate

Over Kingspan Insulation
Kingspan Insulation is wereld marktleider op het gebied van Vacuum, Resol & PIR isolatie voor de woning- en utiliteitsbouw en overige industriële toepassingen. Kingspan Insulation is in Nederland gevestigd in Winterswijk en Tiel en is onderdeel van het grotere Kingspan Group plc, die haar basis heeft in Ierland.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten