<p>Nierdaagse-deelnemer aan het wandelen</p>

Nierdaagse-deelnemer aan het wandelen

(Foto: Roderick Oudemans)

Wandel mee met Nierdaagse

  •   keer gelezen

Na het succes van vorig jaar organiseert de Nierstichting voor de tweede keer de Nierdaagse. Deelnemers wandelen in de maand juli hun eigen wandeluitdaging: met wie, hoe vaak, wanneer en welke afstand bepalen wandelaars zelf.


Regio - Deelnemers kunnen zich laten sponsoren en dragen daarmee bij aan de genezing van nierziekten. Op zaterdag 31 juli is het mogelijk om deze wandelmaand samen af te sluiten in de kasteeltuin van Slot Zeist.

Met de Nierdaagse maken deelnemers stappen voor nierpatiënten. Vanuit huis of een andere plek. Ter inspiratie biedt de Nierdaagse ruim 550 wandelroutes in de buurt van iedere wandelaar. Verder ontvangen deelnemers wandeltips. Er is ook een fotowedstrijd om aan mee te doen waarmee wandelaars iedere week kans maken op een gratis cursus smartphone fotografie. Of je als deelnemer nu 5 of 50 kilometer loopt. Elke stap telt. Hoe meer gesponsorde stappen iedereen maakt, hoe groter de impact om nierziekten te genezen.

Impact nierziekte

Rianne (51) uit Bakel gaat samen met haar vriendinnen de wandeluitdaging in juli aan. Rianne heeft een erfelijke nierziekte. Vijf jaar geleden gingen haar nieren ineens hard achteruit. Rianne werd getransplanteerd met een nier van haar broer. Helaas werd deze na twee jaar afgestoten en moest zij dialyseren. “Dat vond ik de zwaarste periode uit mijn leven. Niet alleen voor mijzelf, maar ook voor mijn man en kinderen.” Haar goede vriendin Suzanne wilde graag haar nier doneren. Rechtstreeks doneren lukte niet vanwege de antistoffen die Rianne door haar afstoting had aangemaakt, maar het lukte wel via een cross over traject. Dat is nu 1,5 jaar geleden en het gaat fantastisch. Ook met Suzanne. “Een en al dankbaarheid voel ik voor wat Suzanne heeft gedaan. Voor het feit dat ik mijn leven eindelijk weer terug heb. Samen met mijn vriendinnen, waaronder Suzanne, wandelen we mee met de Nierdaagse en hopen zoveel mogelijk geld op te halen voor genezing van nierziekten. Gezondheid is het belangrijkste dat er is.”

Wandel ook mee        

Wandel ook mee met de Nierdaagse en maak stappen voor nierpatiënten. De Nierdaagse sluit af in Slot Zeist. Op 31 juli kunnen deelnemers voor, tijdens of na de wandeling genieten van een kop koffie, thee of fris in de kasteeltuin en hun aandenken ophalen. Kijk voor meer informatie op www.nierdaagse.nl.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier