Fietstocht Evelien

  •   keer gelezen

Corona bleek twee kansen met zich mee te nemen voor de 57-jarige Evelien van der Werff die zelf tweemaal borstkanker overleefde.


Tiel -  De eerste was het schrijven van het boek ‘Dit boek brengt geluk’ en de tweede het stoppen met vliegen, na 34 jaar, bij de KLM. Ze is iets gaan doen waar ze ook gelukkig van wordt: de IPSO inloophuizen voor mensen geraakt door kanker op de kaart zetten.

Evelien fietst in 6 weken langs de 75 IPSO inloophuizen van Nederland

De inloophuizen zijn cruciaal voor veel mensen die worden getroffen door kanker. Waar de ziekenhuizen zich richten op het fysieke genezingsproces, zorgen de inloophuizen voor de psychosociale zorg. Inloophuizen zijn er ook voor hun partners, kinderen, familie, mantelzorgers en nabestaanden, kortom de naasten. Het is een plek om thuis te komen, een verhaal te delen, voor een luisterend oor en om informatie te vinden. Er zijn ondersteunende activiteiten welke helpend kunnen zijn bij verwerking, maar ook ontspannend, juist even niet met de ziekte bezig zijn. Er is van alles mogelijk zowel individueel als in groepsverband.

Veel mensen weten niet van het bestaan van deze huizen. Ontzettend zonde, want ze kunnen écht het verschil maken voor mensen die getroffen zijn door kanker en hun omgeving. Evelien wil deze hulp meer bekendheid geven.

Wil je Evelien onderweg aanmoedigen? 

Eind juni fietst Evelien de provinciegrens in Gelderland over, dit voor de tweede keer. Eind mei bezocht Evelien de Gelderse inloophuizen in Harderwijk en Barneveld. Op vrijdag 25 juni fietst ze opnieuw door Gelderland en bezoekt ze de inloophuizen in Tiel, Veenendaal, Ede en Arnhem. Na het weekend fietst ze door naar Nijmegen, Zevenaar en Doetinchem. Op dinsdag 29 juni bezoekt Evelien het laatste Gelderse inloophuis in Winterswijk waarna ze richting Overijssel gaat.

Ieder inloophuis verwelkomt Evelien op hun eigen manier, waarbij er rekening wordt gehouden met de geldende maatregelen. Wil je meer weten over deze actie en/of over het inloophuis bij jou in de buurt, neem dan vooral contact op met het dichtstbijzijnde inloophuis:

www.thht.nl – Tiel

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier