Astris Stronks van Vrijthof, Jaap Baas, bestuurslid en Michiel van Luijn (rechts) overleggen over de vorm en uitvoering van het monument.
Astris Stronks van Vrijthof, Jaap Baas, bestuurslid en Michiel van Luijn (rechts) overleggen over de vorm en uitvoering van het monument. (Foto: Lucien Tros)

Een mo(nu)ment-overleg

  •   keer gelezen

Tiel - Afgelopen week waren het bestuur van de Vrienden van Vrijthof, samen met Astrid Stronks van Vrijthof op bezoek bij Michiel van Luijn van Van Luijn Natuursteen in Tiel. Tijdens dit bezoek is uitvoerig besproken hoe een nieuw monument bij Vrijthof er straks uit komt te zien.


De Vrienden hebben van het Waterschap Rivierenland zetstenen gekregen, die zijn vrijgekomen van de dijkwerkzaamheden langs de Waal. Deze originele Waal zetstenen worden verwerkt in een klein monument dat straks in de Bezinningstuin Dijkzicht van Vrijthof/Hospice zal worden geplaatst. Naast de waalstenen wordt in het monument een gedicht van Toon Hermans verwerkt. Bij het monument kan iedereen stil staan en in gedachten zijn bij een ander die gemist wordt…

In het najaar zal het monument in de Bezinningstuin een plaats krijgen.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten