Foto:

Voorzitter Actief in Tiel

  •   keer gelezen

Koot Jedeloo is sinds april dit jaar de nieuwe voorzitter van Actief in Tiel. Stichting Actief in Tiel (www.actiefintiel.nl ) is een platform waar vraag en aanbod op het gebied van ondersteuning, hulp, initiatief bij elkaar gebracht worden. 


Tiel - Of het nu gaat om de vraag naar vrijwilligers voor een dierenambulance, sportvereniging of iemand die de hond uitlaat. Of het aanbod van iemand die graag anderen wil helpen door bijvoorbeeld boodschappen te doen, of het leuk vindt om af en toe een wandeling met iemand te maken. Het platform Actief in Tiel brengt inwoners en organisaties uit Tiel samen.

Koot woont inmiddels 19 jaar in Tiel. “Ik woon al zolang in Tiel en wilde graag iets voor Tiel doen en meer mensen leren kennen. Voor mijn werk was ik altijd veel van huis.”, vertelt Koot. Zijn laatste baan was vestigingsmanager bij de Makro. Hij is inmiddels met pensioen en zet zijn kennis en kunde nu in bij onder andere Actief in Tiel. “Ik zag de vacature in de krant en dacht, wat is dat nu Actief in Tiel. Is dit een sportvereniging?”, zegt hij lachend. Toen hij de functie verder las zag hij direct dat dit iets voor hem was. “Ik ben een doener en niet alleen van vergaderingen voorzitten.”

Naast vrijwilliger bij Actief in Tiel is hij sinds april 2020 ook voorzitter bij Stichting Kinderhulp Dominicaanse Republiek. Twee van zijn kinderen heeft hij daar geadopteerd en hij wilde graag iets terug doen voor het land dat hem zoveel heeft gegeven. De stichting heeft als doel dat álle kinderen onderwijs krijgen.

Van reizen naar het buitenland naar reizen binnen Tiel. Koot heeft de laatste weken al aardig wat kilometers binnen Tiel gemaakt. Samen met Carien van Eijden, vrijwilligerscoördinator Mozaïek Welzijn, reist hij heel Tiel door om kennis te maken met verenigingen en vrijwilligersorganisaties. Koot: “We hebben al veel positieve reacties gekregen om ons bezoek.”

Ook een bezoekje van Koot?
Ben je een vereniging of organisatie die met vrijwilligers werkt en wil je ook graag kennis maken met Koot om te weten wat Actief in Tiel voor jou kan betekenen? Stuur dan een mail naar info@actiefintiel.nl.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten