Burgemeester sluit woning in Lienden na drugsvondst

  •   keer gelezen

Burgemeester Meijers van de gemeente Buren heeft gisteren een woning gesloten aan de Wichmanlaan in Lienden. De politie trof harddrugs aan in de woning.


Buren - De komende drie maanden mag niemand de woning in. Het pand wordt zichtbaar verzegeld en de politie controleert het regelmatig. Met de tijdelijke sluiting wordt een einde gemaakt aan drugsgerelateerde activiteiten op deze locatie. Bovendien komt hiermee een einde aan de langdurige overlast in de buurt. Burgemeester Meijers: “Het sluiten van een woning is een laatste redmiddel. De impact voor de eigenaar van de woning is groot. Maar de veiligheid van de buurt staat bovenaan. Ik sta voor een veilige omgeving voor al onze inwoners. Drugs tolereren we niet in de gemeente Buren.”

Opiumwet 

De burgemeester kan een woning sluiten op grond van de Opiumwet (artikel 13b). In de Opiumwet staat dat het verboden is om verdovende middelen te telen, bereiden, bewerken, verwerken, verkopen, af te leveren, verstrekken of vervoeren. Ook is het verboden om verdovende middelen aanwezig te hebben of te vervaardigen. Met de sluiting van het pand voorkomt de burgemeester herhaling van de overtreding. Daarmee wordt de openbare orde hersteld.

Meld misdaad

Het is belangrijk dat inwoners melding maken van drugsoverlast. Door meldingen van omwonenden kunnen politie en gemeente in kaart brengen wat er gaande is en daadkrachtig ingrijpen. Heeft u het vermoeden dat er in uw buurt illegale activiteiten plaatsvinden? Ervaart u drugsoverlast? Neem dan contact op met de gemeente via 13 0344, bel de politie via 0900-8844 of neem contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800 - 7000. Bij spoed kunt u uiteraard 112 bellen.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier