Gedichtenwandelingen in Buren

  •   keer gelezen

Buren - De komende zomermaanden wordt de stad Buren weer opgesierd door tientallen gedichten. In navolging van de succesvolle coronawandeling heeft Buren625 met stadsdichter Fred Eggink een een wedstrijd uitgeschreven rond het thema Buren. 


,,Het heeft een prachtig scala opgeleverd, waar we heel blij mee zijn’’, reageert Evert Obdeijn, voorzitter Buren625. ,,Vorig jaar kon nagenoeg alles rondom het feit dat Buren 625 jaar stadsrechten heeft niet doorgaan, nu zijn we blij dat we dit in ieder geval kunnen organiseren.’’

Op zaterdag 3 juli wordt het Kindergedichtenpad geopend om 14.00 uur. ,,We wilden aanvankelijk een aantal gedichten kiezen, maar de 27 kinderen van groep 8 van de Beatrixschool hebben ons zo verrast dat we een speciaal gedichtenpad maken achter het Pannenkoekenhuis.’’ 

De stadsdichter zal bij de opening van het pad de top drie bekend maken, samen met collega-stadsdichter Ria van Koppen van Culemborg en de juryleden Marceline Loudon, Corrie Baars en Evert Obdeijn.

Om 16.00 uur wordt die dag ook de ‘Volwassenenroute’ geopend, die op de wal langs de Korne loopt vanaf de brug tot de molen. Ook hier worden de drie prijswinnaars bekend gemaakt. De 23 gedichten zijn alle voorzien van prachtige foto’s van Huub Claessens en zijn opgemaakt door René Spijker en Leon Gerritse.
De gedichten zijn te bewonderen tot 1 oktober.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten