Avri en gemeente Buren druk met opruimen stormschade

  •   keer gelezen

Afgelopen vrijdag was er een flinke storm in de regio. In de gemeente Buren richtte het noodweer veel schade aan. Vanaf vrijdag zijn de gemeente en Avri bezig met het begaanbaar en veilig maken van de wegen. Het opruimen duurt nog een tot twee weken.


Noodweer in Buren

Vrijdag 18 juni was er noodweer met hevige windvlagen, hagel en grote hoeveelheden regen in korte tijd. Vooral de wind zorgde voor veel overlast in de gemeente. Op verschillende plekken lagen takken op de weg en waren bomen omgevallen. Voor inwoners ontstonden daardoor gevaarlijke situaties. Wegen waren onbegaanbaar of niet veilig door loshangende takken.

Avri direct gestart met opruimen

Avri is vrijdagavond meteen gestart met het opruimen van de omgevallen bomen en afgebroken takken. De eerste prioriteit was het begaanbaar en veilig maken van wegen om gevaarlijke situaties te voorkomen. “De medewerkers van Avri zijn al sinds vrijdagavond bezig en hebben het hele weekend doorgewerkt om de grote schade op te ruimen,” aldus Pieter Neven, wethouder Openbare ruimte.

Meer tijd nodig
Door de vele schade kost het veel tijd om alle bomen en takken op te ruimen. De gemeente Buren en Avri gaan ervan uit dat het nog één tot twee weken gaat duren voordat alle overlast is verholpen. Er komen steeds meer meldingen binnen bij Avri over schade. Het is niet meer nodig om een melding te maken over de overlast, omdat Avri op de hoogte is over de plekken waar schade is. Als er over twee weken nog takken liggen in de openbare ruimte, kunnen inwoners dit op de gebruikelijke manier melden.

“Onze medewerkers bij de receptie en Avri krijgen veel telefoon of meldingen over de overlast na het noodweer. Ik weet dat Avri hard aan het werk is om de bomen en takken zo snel mogelijk op te ruimen. We geven prioriteit aan de veiligheid. Dat betekent dat sommige meldingen over overlast een lagere prioriteit hebben. Ik heb veel waardering voor hun harde werk en leef mee met inwoners en ondernemers die schade hebben geleden.”

Herplant

De gemeente Buren krijgt vragen over het herplanten van bomen vanwege de omgevallen bomen. De insteek van de gemeente is om zoveel mogelijk bomen te herplanten.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten