Foto:

“Middelkoop heeft altijd de juiste spullen in huis”

  •   keer gelezen

Fruitteler Bert den Haan (49) van het gelijknamige fruitbedrijf in Kerk-Avezaath heeft zesentwintig hectare fruit ‘staan’. Zestien hectare appels en tien hectare peren. Hij heeft een grenzeloos vertrouwen in Middelkoop.


Den Haan vertelt dat hij al dertig jaar alle PVC-artikelen en drukleidingen voor de beregening betrekt van zijn leverancier in Buurmalsen. “Eigenlijk komt alles wat met water te maken heeft bij Middelkoop vandaan. Sinds vorig jaar ben ik begonnen met een fertigatie-unit, een innovatieve vorm van druppelirrigatie. Deze set bestaat uit een Amiad sigma automatisch filter, een Fertykit doseerunit en een Ebara RVS pomp + frequentieregeling. Deze heb ik in ons bedrijf ingezet, omdat ik vind dat we zuiniger moeten zijn met ons oppervlaktewater.”

Advies

Goed advies, de juiste ondersteuning van Middelkoop en een subsidie van het Waterschap deden Den Haan besluiten om deze unit te installeren. “De vaste beregening was hoofdzakelijk voor nachtvorstberegening. Met deze fertigatie-unit kan ik ook meststoffen meegeven met de bedruppeling onder de bomen van mijn boomgaarden. Dat is het beste van twee werelden: irrigatie en bemesting. De unit is heel eenvoudig in gebruik. Ik hoeft hem slechts éen keer in te stellen. Vervolgens draait de unit gewoon zijn programma af. Daarna heb ik er geen omkijken meer naar.”

Samenwerking

De fruitteler is erg te spreken over de samenwerking met de mensen van Middelkoop en roemt het brede assortiment. “Middelkoop is vooral een zaak waar ik altijd mijn spullen vind die ik nodig heb. Ik grijp kortom nooit mis. En de service is uitstekend. Als er al iets is, dan lossen ze het meteen op. Desnoods springt er onmiddellijk iemand in zijn auto.” Den Haan is ‘supertevreden’ over de materiaal- en productkennis die bij Middelkoop aanwezig is. “Er zit zo veel verschil in kwaliteit en maten in PVC-producten, dat ze altijd met een pasklare oplossing voor ons bedrijf op de proppen komen. Ze leveren steevast maatwerk in een uitstekende prijs-/kwaliteitsverhouding. En ze zitten voor ons ‘om de hoek’. Dat is ook erg prettig, vind ik.” 

Kostenbesparend

De druppelinstallatie, de fertigatie-unit, scheelt de Kerk-Avezaathse ondernemer enorm in zijn bedrijfskosten. “Dat scheelt echt heel veel. Daar ben ik ook ontzettend tevreden over. Als onderneming is Middelkoop slagvaardig en de mensen denken met me mee als ondernemer. Ze stellen de klant voorop. Dat stel ik zeker op prijs. Wat dat betreft heb ik alle vertrouwen in mijn leverancier. Ik voel me op mijn gemak bij Middelkoop. Bovendien hangt er een sfeer van ons-kent-ons. Die past helemaal bij mij en mijn bedrijf.”

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten