<p>Recreatiesport Theole, een enthousiaste club, uitbreiding van het ledental is welkom en niks moet, alles mag!</p>

Recreatiesport Theole, een enthousiaste club, uitbreiding van het ledental is welkom en niks moet, alles mag!

(Foto: M. de Lange)

Al 51 jaar bijzondere tak van Theole

  •   keer gelezen

De vereniging zag als Trimclub het levenslicht op 4 oktober 1970, als onderdeel van Theole sportvereniging. Door corona konden zij vorig jaar hun jubileum niet vieren. De leden zijn blij dat ze onlangs wel weer aan de slag konden gaan. 


Tiel - Het is wellicht de kleinste sportvereniging van Tiel, maar misschien wel de leukste, met in ieder geval hele enthousiaste en trouwe leden. Ooit opgericht om iets te doen aan de conditie van volwassenen, voor vrouwen én voor mannen die niet van voetbal houden. In de beginperiode waren er maar liefst 100 leden.

Trimbaan

Wijnie de Jong (73) werd lid in 1972 en is dat nog steeds. “We konden trainen op woensdagavond en zondagmorgen, het veld mochten we van Theole gratis gebruiken en de kleedkamer en kantine ook”, vertelt ze. “Er waren soms wel 70 man tegelijk aan het sporten.” Bart van Zijderveld (67) vertelt dat Wijnie het langst lid is van allemaal. Bart is voorzitter en lid vanaf 1993. “Het is voor iedereen gezond te bewegen, maar bij ons speelt ook recreatie een grote rol. Daarom hebben in 1992 ook onze naam veranderd, niet meer Trimclub Theole, maar ‘Recreatiesport Theole’, we zijn als zelfstandige club verder gegaan.“ 

Playbackshow

Niet alleen voor de sport dus, maar ook de gezelligheid. “We zijn vele weekenden met z’n allen weggeweest. Met sport en bijzonder gezellige avonden, compleet met entertainment door de leden zelf!  Andere activiteiten zijn bijvoorbeeld fietstochten, sportmiddagen met BBQ en strandwandelingen. Tweede kerstdag houden ze traditioneel een boswandeling in de bossen van Rhenen uiteraard met een gezellige nazit als afsluiting van het jaar.

Professionele trainer

Er is geen echte doelgroep. Iedereen is welkom, van jong tot oud. Het grote voordeel van de club is dat ze altijd buiten sporten, in de frisse buitenlucht. “We gebruiken tegenwoordig een kunstgrasveld bij Theole. Één keer in de week, iedere woensdagavond, is er een leuk stel mensen hard aan hun conditie aan het werken onder begeleiding van een professionele trainer, zoals Ton Kon. Er wordt een mix van verschillende sporten beoefend zoals hockey, voetbal, handbal, estafettespelen en nog veel meer. Natuurlijk hebben we ook een kleedkamer en een douche, én een gezellige nazit in het clubhuis met een lekker kopje koffie”, aldus Bart. 

Festiviteiten

De kleine club telt op dit moment 21 actieve leden en 7 donateurs. “Het zou mooi zijn als we er wat leden bij kregen. Iedereen is welkom. Vooral ook vrouwen, vroeger waren er meer vrouwen bij de club, nu juist meer mannen. Iedereen mag een aantal keren vrijblijvend mee komen doen om de sfeer te beleven. Het is een leuke groep en men werkt op een ontspannen manier aan de conditie. Niets moet, alles mag, het plezier staat voorop. Het jongste lid is 39 en de oudste, de heer Rinie Hermse, bekend uit de Tielse wielersportwereld is intussen 86 (!),

Marjon de Lange

Kleine Tielse sportvereniging wil wel graag groter groeien

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten