Net als vorig jaar organiseert Zinder weer allerlei zomerse activiteiten voor kinderen.
Net als vorig jaar organiseert Zinder weer allerlei zomerse activiteiten voor kinderen. (Foto: Rechtenvrij)

Gratis activiteiten voor kinderen tijdens ZinderZomerWeken in Tiel

  •   keer gelezen

Ook deze zomer genieten kinderen volop van gratis activiteiten en workshops in Zinder. Na het succes van vorig jaar worden dit keer twee spetterende ZinderZomerWeken georganiseerd in Tiel. Van maandag 19 t/m vrijdag 23 juli en van maandag 23 t/m vrijdag 27 augustus kunnen kinderen van 4 tot 16 jaar deelnemen aan de activiteiten, met op vrijdag 23 juli een speciale Badjesdag in samenwerking met Brandweer Tiel.


De aanmeldingen voor de ZinderZomerWeek stromen binnen en verschillende workshops, zoals de Circusdag, de Lipdub Videoclip en Knikkerbanen Bouwen zitten al vol. Gelukkig zijn er ook workshops en voorstellingen waar kinderen zich nog wel voor kunnen aanmelden. Zo zijn er nog een paar plekken vrij voor de Badjesdag op vrijdag 23 juli: neem een opblaasbadje mee, de brandweer zorgt voor water en Zinder voor het feestje.

Dansen, schilderen, toneelspelen en muziek maken

In Rondje van de Zaak (6-12 jr) maken kinderen kennis met dans, theater, muziek en beeldende kunst. Ze mogen schilderen, ukelele spelen, lekker dansen en theateroefeningen doen. Zing mee met vrolijke pop- en musicalliedjes tijdens de Zinder Sing-A-Long (8-13 jr) of speel op een Afrikaanse trommel in de swingende workshop Djembé (6-12 jr). In de workshop Masterpiece Maken (6-12 jr) gaan kinderen aan de slag met stiften en pastelkrijt. Als alle losse vellen papier bij elkaar gelegd worden, ontstaat er één groot mooi kunstwerk.

Voorstellingen met muziek en een tijdmachine

In ‘A.Vontura en de T.E.I.T. Machine’ maken kinderen (5-10 jr) een reis door de tijd. Met een speciale koptelefoon gaan zij terug naar de toekomst en vooruit naar het verleden. Maar werkt het apparaat wel helemaal zoals het hoort?

Kinderen die houden van muziek, bewegen en zingen kunnen terecht bij de voorstelling ‘Op muzikale reis met Jeritza Toney’ (5-10 jr). Jeritza schrijft liedjes speciaal voor kinderen en iedereen is van harte welkom om mee te doen.

Meer informatie & gratis aanmelden

De activiteiten van de ZinderZomerWeek van maandag 19 t/m vrijdag 23 juli en van maandag 23 t/m vrijdag 27 augustus zijn dit jaar gratis te bezoeken, maar aanmelden is verplicht. Kijk voor het complete programma en aanmelden op www.zinder.nl/zinderzomerweek.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier