Foto:

Dansuitvoering in de buitenlucht

  •   keer gelezen

Dit jaar is anders als elk ander jaar, zo ook voor de dansgroepen van Healthclub Juliën. Zo mocht er dan weer wel en dan weer niet binnen gedanst worden, van een regelmatige training kon vaak geen sprake zijn. Toch waren de dansers vastbesloten, er moest een uitvoering komen om het seizoen stijlvol af te sluiten. Dit keer geen zalencentrum, sporthal of schouwburg, maar heel simpelweg in de buitenlucht, in the open air.


Lienden - Natuurlijk zou het weer mee moeten werken, maar wetend dat er in de voorgaande maanden al zoveel tegenslag was geweest, werd er nu maar gemakshalve van uit gegaan dat het mooi weer zou zijn. Natuurlijk een stukje bluf, maar op de vrijdagavond waarop de dansuitvoering plaats vond, bleek de bluf ook werkelijkheid te zijn geworden.

Maar liefst 7 dansgroepen gaven acte de présence en schitterden als grote sterren. Het publiek dat bestond uit ouders, opa’s en oma’s, broertjes en zusjes waren diep onder de indruk. Hier was dan het gehele jaar aan gewerkt en toegewerkt, wat ook duidelijk in de kwaliteit naar voren kwam. Juf Noera bekeek het allemaal trots en met recht, want elke groep danste een bijna perfecte dans, waarbij het plezier en enthousiasme er van af spatte.

De groepen Charmzz en Snake lieten aan het einde zien waarom zij met recht een selectiegroep zijn, met ambitie om wedstrijden te dansen. Grote klasse wat zij demonstreerden.

Dat het aan creativiteit niet ontbrak, lieten de dansers aan het einde van de uitvoering zien, waar zij een dans demonstreerden waarvan de choreografie geheel door henzelf bedacht en geschreven was, met eigen uitgekozen muziek.

Meer info: www.healthclubjulien.nl

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten