Doe mee aan ‘De Openwater ZwemChallenge!

  •   keer gelezen

Zwembad Waalslag Tiel gaat in samenwerking met de Nationale Raad Zwemveiligheid de Pilot Open water zwemmen starten van maandag 19 juli 2021 tot en met vrijdag 23 juli 2021. 


Tiel - Tijdens de Pilot leren kinderen in 3 lessen zwemveilig te worden in open water en wordt dit op de 4de dag getoetst met De Openwater ZwemChallenge. Dit doen kinderen samen met een volwassene. Ga zwemveilig op vakantie en doe mee aan De Openwater ZwemChallenge!

Om deel te kunnen nemen moet het kind minimaal in het bezit zijn van een Zwemdiploma B. Met De Openwater ZwemChallenge leren kinderen, en volwassenen, zwemveiliger te worden in het open water aan de hand van de Nationale Norm Zwemveiligheid. Na afloop van de lesweek en De Openwater ZwemChallenge ontvangen de deelnemers een deelnamecertificaat met eventueel persoonlijk advies. De kosten voor de week bedragen €15,- per ouder/kind koppel.

De Openwater ZwemChallenge zal plaatsvinden op het terrein van de Holland Evenementen Groep. Daarnaast wordt er tijdens de zwemweek ook samengewerkt met Duik- en kanocentrum “De Beldert” en de Reddingsbrigade Gelderland-Zuid Tiel. Samen waarborgen zij de veiligheid tijdens de Openwater ZwemChallenge en kan dan iedereen van elkaar leren! Met deelname aan de Openwater ZwemChallenge helpen de deelnemers ook de NRZ en Zwembad Waalslag om de zwemveiligheid in open water in Nederland te verbeteren.

De Pilot Openwater ZwemChallenge is ontwikkeld door Zwembad Waalslag in samenwerking met de Nationale Raad Zwemveiligheid. Dit is de organisatie die de Nationale zwemdiploma’s A, B en C uitgeeft. Zwembad Waalslag is Licentiehouder en is trots om deze Pilot te mogen ontwikkelen en opstarten. Stichting Nationale Raad Zwemveiligheid heeft als doel de zwemveiligheid van de mensen in Nederland op een zo hoog mogelijk niveau te brengen en te houden. Alle activiteiten zijn erop gericht dat de mensen zo goed mogelijk kunnen zwemmen, plezier hebben in het water, zich kunnen redden en niemand verdrinkt. Met Zwemdiploma C van het Zwem-ABC op zak voldoe je aan de Nationale Norm Zwemveiligheid. Deze breng je in de praktijk in het open water door mee te doen aan De Pilot Openwater Challenge.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten