Foto:

Rivierenland Werkt helpt bij verlies van baan of inkomen

  •   keer gelezen

Tiel - Het multidisciplinair mobiliteitsteam van Rivierenland Werkt helpt mensen die hun baan of inkomen verliezen. Het team begeleidt mensen zoveel mogelijk naar nieuw werk als ze door corona dreigen hun baan te verliezen.


De coronacrisis heeft grote effecten op de arbeidsmarkt in Rivierenland. Mensen dreigen hun baan kwijt te raken of zijn die al verloren. Veel ZZP’ers zijn hun inkomen verloren en op zoek naar ander werk. Er zijn bedrijven die veel minder werk hebben voor hun personeel, terwijl bij andere bedrijven de behoefte aan personeel juist sterk is gestegen, zoals in de zorg, logistiek en techniek. 

Mensen die door de coronacrisis hun werk zijn verloren of dreigen te verliezen en werkgevers die vanwege corona vragen hebben over de inzet van personeel, kunnen sinds 14 juli terecht bij rivierenlandwerkt.nu. 

VNO-NCW Rivierenland, FNV/CNV, Werkzaak Rivierenland, UWV, beroepsonderwijs en gemeenten in de regio Rivierenland werken intensief samen in een multi-disciplinair mobiliteitsteam. Het team begeleidt mensen zoveel mogelijk naar nieuw werk als ze door corona dreigen hun baan te verliezen. Ook mensen die na 12 maart 2020 werkloos zijn geworden of zonder werk zijn komen te zitten, kunnen door rivierenlandwerkt.nu worden begeleid naar nieuw werk. Waar nodig wordt om- en bijscholing ingezet. 

Ook voor werkgevers 

Voor werkgevers in Rivierenland is er dienstverlening om te voorkomen dat zij als gevolg van corona afscheid moeten nemen van hun personeel. Of helpen ze als ze juist meer personeel nodig hebben. Kijk op de website www.rivierenlandwerkt.nu of bel 0344-638590.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten