Gemeentenieuws Molenlanden

Afbeelding

Gebiedsdekkend beeld PFOA in Molenlanden

Algemeen 94 keer gelezen

Op 15 oktober is het onderzoeksrapport naar PFOA in Molenlanden fase 4 opgeleverd. Samen met de drie eerder uitgevoerde onderzoeken is hierdoor het voorkomen van deze stof in onze gemeente ruim voldoende en betrouwbaar in beeld. Deze conclusie trekken de onderzoekers van het Expertisecentrum PFAS, de Omgevingsdienst Zuid-Holland-Zuid en de gemeente.

Hiermee wordt het onderzoeksprogramma van Molenlanden afgesloten. Volgens de onderzoekers vormen de aangetroffen PFOA-concentraties geen risico voor de volksgezondheid.

In dit laatste onderzoek is in Molenlanden gezocht naar het gehalte van PFOA in de grond, grondwater en irrigatiewater op meer locaties dan eerst. Er is onderzoek gedaan in weilanden en volkstuinen. Ook is aanvullend onderzoek gedaan naar de verhoogde concentraties rond de Polderweg West (nabij Molenaarsgraaf).

Heeft u nog vragen?
Meer informatie over de bodemonderzoeken, inclusief de complete onderzoeksrapporten, is te vinden op www.ozhz.nl. De onderzoeken van Molenlanden zijn de vinden op www.molenlanden.nl/pfoa-c8-en-genx

Vragen en antwoorden over gezondheid zijn te vinden op de website van de GGD. Voor vragen kunnen inwoners ook contact opnemen met hun huisarts of de GGD via 078 - 770 85 00. Voor andere vragen kan contact op worden genomen met Team Communicatie van de gemeente Molenlanden via 088 7515000.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding

Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.

Meest gelezen