Gemeentenieuws Molenlanden

Afbeelding

Gemeenten Gorinchem en Molenlanden ondertekenen convenant Uniek sporten

Algemeen 202 keer gelezen

Op woensdagmiddag 9 oktober hebben de gemeenten Molenlanden en Gorinchem het convenant Uniek Sporten ondertekend. Wethouder Bram Visser (Molenlanden) en wethouder Joost van der Geest (Gorinchem) hebben ieder namens hun eigen gemeente hun handtekening onder het convenant gezet.

 

Sport voor iedereen
De gemeenten willen een inclusieve samenleving waarin iedereen mee kan doen aan dagelijkse activiteiten zoals sporten en bewegen. Met iedereen bedoelen we: alle kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen, met of zonder beperking. Met de ondertekening van het convenant onderstrepen de gemeenten dat sporten en bewegen voor iedereen mogelijk is. Uniek Sporten gaat sportaanbieders in de twee gemeenten ondersteunen om dit mogelijk te maken. Daarnaast kunnen de sportaanbieders hun sportaanbod online zichtbaar maken via de site en app van Uniek Sporten.

Over Uniek Sporten
Uniek Sporten, een initiatief van Fonds Gehandicaptensport, vindt dat sporten voor iedereen belangrijk is. Een beperking hoeft daarbij geen belemmering te zijn. Bij Uniek Sporten wordt er gewerkt vanuit regionale samenwerkingsverbanden die het sportaanbod voor mensen met een beperking bevorderen. Vanuit deze samenwerkingsverbanden worden sportaanbieders ondersteund die gehandicaptensport willen aanbieden. Ook worden mensen met een beperking geholpen in het vinden van de juiste sport. Via de website van Uniek Sporten of de app worden sporters en sportaanbieders met elkaar in contact gebracht. Met Uniek Sporten zorgen Fonds Gehandicaptensport en haar partners ervoor dat nog meer mensen met een beperking kunnen genieten van sport en bewegen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding

Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.

Meest gelezen