Extra geld voor bibliotheken in Molenlanden

  •   76 keer gelezen

Vanochtend maakte minister Ingrid van Engelshoven bekend dat de gemeente Molenlanden de komende 3 jaar extra geld krijgt voor het realiseren van een bibliotheek in Noordeloos en het versterken van al bestaande voorzieningen. De minister maakte dit bekend tijdens de feestelijke opening van een bibliotheek in Wognum. Johan Quik (wethouder cultuur) en Ankie Kesseler (directeur-bestuurder van Bibliotheek AanZet) waren hierbij aanwezig.  

Extra impuls
Johan Quik, wethouder cultuur, is zeer verheugd over deze financiële ondersteuning. "Uit gesprekken met inwoners weten we dat een bibliotheek in Noordeloos echt gemist wordt. En met een versterking van bestaande voorzieningen, zoals bijvoorbeeld in Arkel en Giessenburg, kunnen we alle inwoners van jong tot oud een meer volwaardige bibliotheekvoorziening bieden. Dat is ons doel! De financiële toekenning is zeker een extra stimulans om door te gaan met onze plannen, die we samen met de Bibliotheek AanZet én onze inwoners gaan realiseren."


Per 1 januari 2019 zijn de gemeenten Giessenlanden en Molenwaard gefuseerd tot de nieuwe gemeente Molenlanden. Gemeente Molenlanden is een innovatieve plattelandsgemeente met twintig karakteristieke kernen, gelegen in een weids en mooi deel van de Zuidelijke Randstad. Een gebied dat internationaal bekend is door het werelderfgoed: de molens van Kinderdijk.