Gemeentenieuws Molenlanden

Afbeelding
C-niveau: 'er is redelijk veel onkruid'

Duurzaam onkruid bestrijden

Algemeen 440 keer gelezen

Het valt inwoners op dat het groenonderhoud van wegen en plantsoenen op een andere manier gebeurt dan de laatste jaren. We krijgen meer vragen en opmerkingen. Daarom leggen we graag uit wat er veranderd is.


Als gemeente moeten we onkruid duurzaam bestrijden
Er is een verbod op het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen. Daardoor is het onvermijdelijk dat er wat meer onkruid zichtbaar is.

We beoordelen het onderhoud dat nodig is op basis van de 'beeldkwaliteit'
Oftewel 'hoe ziet het er buiten uit?'. Per gebied is afgesproken hoeveel onkruid er mag staan op de verharding en in de plantsoenen. Elke vier weken is er een inspectieronde. De toezichthouder beoordeelt dan een aantal belangrijke beeldcriteria. Denk aan de onkruidlengte en bedekkingsgraad in plantsoenen en op de verharding. Met deze informatie toetsen we de aannemers. Zo nodig verbeteren we het onderhoud.

Dus mogelijk ziet u meer onkruid op straat dan voorheen.
Of is het gras hoger dan u gewend bent. Meer informatie over onze werkwijze bij groenonderhoud vindt u op www.molenlanden.nl/groenonderhoud-wegen-en-plantsoenen.

Denkt u dat er actie nodig is vanuit de gemeente? Maak dan een melding via www.molenlanden.nl/melding-openbare-ruimte of bel 088 75 15 000.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding

Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.

Meest gelezen