Bestrijding Duizendknoop

  •   107 keer gelezen

Als gemeente inventariseren we op dit moment de aanwezigheid van de Japanse Duizendknoop op gemeentegrond.

De Duizendknoop is een plantsoort die landelijk een probleem begint te vormen. De plant woekert enorm en vermeerdert zich razendsnel. De soort zal daardoor op termijn gaan overheersen. Ook kan de Japanse Duizendknoop schade veroorzaken aan verhardingen en funderingen.

Binnen de gemeente Molenlanden is de soort aangetroffen in de openbare ruimte, op projectlocaties en in particuliere tuinen. We doen op dit moment een inventarisatie. Daarmee krijgen we een totaalbeeld en inzicht in de grootte van het probleem. Voorlopig maaien we regelmatig de locaties in de openbare ruimte waar de plant voor komt. Zo wordt de groei enigszins geremd. Daarnaast volgen we de landelijke zoektocht naar bestrijdingsmethoden.

Meer algemene informatie vindt u op www.bestrijdingduizendknoop.nl.

Heeft u nog vragen over de Japanse Duizendknoop? Neem dan contact op met de gemeente via 088 75 15 000.


Per 1 januari 2019 zijn de gemeenten Giessenlanden en Molenwaard gefuseerd tot de nieuwe gemeente Molenlanden. Gemeente Molenlanden is een innovatieve plattelandsgemeente met twintig karakteristieke kernen, gelegen in een weids en mooi deel van de Zuidelijke Randstad. Een gebied dat internationaal bekend is door het werelderfgoed: de molens van Kinderdijk.