Koninklijke onderscheiding mevr. C.M. de Gier

  •   95 keer gelezen

Op 4 juli ontving mevrouw C.M. de Gier uit Goudriaan uit handen van waarnemend burgemeester Dirk van der Borg een Koninklijke onderscheiding. Dit gebeurde tijdens een bijzondere gelegenheid, de maandelijkse open eettafel van de Vrijwillige Hulpdienst Graafstroom in de Multistee te Goudriaan, Burg van Slijpestraat 8 in Goudriaan.

Mevrouw de Gier is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Decoranda ontplooide de volgende activiteiten:

  • Tot 1987 Mantelzorger/ondersteuner van haar ouders en broer. Betrokkene heeft altijd bij haar ouders gewoond. Daar verzorgde ze haar ouders tot deze overleden. Ook woonde ze samen met haar broer die intussen ook overleden is. Betrokkene zorgde dat het huishouden op rolletjes liep.
  • 1960 - 1970 + 2005 - heden Vrijwilliger bij de Hervormde Kerk te Goudriaan. Betrokkene gaf leiding aan de meisjesvereniging Ruth (1960 – 1970). Haar liefde voor het kinder- en jeugdwerk van de gemeente komt steeds tot uitdrukking in het feit dat ze haar schuur en tuin ter beschikking stelt voor het werk van de Kindervakantiebijbelclub. Ze verricht dan ook allerlei hand- en spandiensten. Verder bezocht ze jarigen namens het verjaringsfonds en collecteerde daarmee voor een goed doel (2005-2017). Thans haalt ze de vaas bij leden die gebruikt wordt voor de bloemengroet.
  • 1993 - heden Vrijwilliger bij het verpleeghuis (Nieuwe) Gasthuis te Gorinchem. Betrokkene bezocht een voormalig cliënt en hielp andere bewoners in de huiskamer. Thans brengt ze bewoners naar de gemeenschappelijke ruimte, helpt bij de avondmaaltijd en brengt koffie rond.
  • 2011 - heden Vrijwilliger bij Vrijwillige Hulpdienst Graafstroom. Betrokkene bezorgt maaltijden van tafeltje-dek-je en vervoert mensen naar de open eettafel.

Per 1 januari 2019 zijn de gemeenten Giessenlanden en Molenwaard gefuseerd tot de nieuwe gemeente Molenlanden. Gemeente Molenlanden is een innovatieve plattelandsgemeente met twintig karakteristieke kernen, gelegen in een weids en mooi deel van de Zuidelijke Randstad. Een gebied dat internationaal bekend is door het werelderfgoed: de molens van Kinderdijk.