Gemeentenieuws Molenlanden

van links naar recht:  wethouder Johan Quik, Astrid Homan ROV-ZH, Mirjam Peters TSS en Peter van Dijk TSS.
van links naar recht: wethouder Johan Quik, Astrid Homan ROV-ZH, Mirjam Peters TSS en Peter van Dijk TSS.

TSS maakt punt van 0 verkeersslachtoffers

Algemeen 45 keer gelezen

'Jouw spiegel goed afstellen, anders moet je er weer een verkeersslachtoffer bijtellen.' Dit is het advies van Transport Service Schelluinen (TSS) aan haar eigen medewerkers als zij de weg op gaan. Op woensdag 19 juni om 11.00 uur onthulde wethouder mobiliteit Johan Quik, de speciale spiegelafstelplaats die TSS initieerde voor haar medewerkers. Hoe meer bedrijven zich inzetten, des te groter de kans op 0 verkeersslachtoffers. De regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden zet zich in voor een (verkeers)veilige en bereikbare regio.

Om verkeersveiligheid nog meer te agenderen investeert de regio in de aanpak van verkeersveiligheid voor bedrijven. Goed afgestelde spiegels op de vrachtwagens zijn belangrijk om de dode hoek van de wagen zo klein mogelijk te maken. Helaas vallen er nog elk jaar slachtoffers onder fietsers die niet worden gezien door een chauffeur vanwege de dode hoek. Ook vraagt TSS de medewerkers om geen mobiele telefoon te gebruiken tijdens het rijden. Er zitten altijd twee mensen op een auto. Als er gebeld moet worden of er iets moet worden opgezocht, dan kan de bijrijder dat doen. Voor omliggende bedrijven is de afstelplaats tussen 8.00 – 16.00 uur bereikbaar om spiegels af te stellen op de vrachtauto.

Ook ambassadeur worden? Kijk op maakeenpuntvannul.nl/voorbedrijven hoe je dat wordt.

Regionaal samenwerken Regionaal werken 3 gemeenten, het waterschap Rivierenland en de politie samen op het gebied van verkeersveiligheid met als overkoepelende boodschap 'Maak een punt van nul verkeersslachtoffers'. De regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden zet zich in voor een (verkeers)veilige en bereikbare regio. Om verkeersveiligheid nog meer te agenderen investeert zij, in samenwerking met het ROV Zuid-Holland, in de betrokkenheid van bedrijven. Hoe meer partijen zich inzetten voor veilig gedrag op de weg, hoe beter dit aansluit bij de doelstelling om het aantal verkeersslachtoffers te verminderen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding

Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.

Meest gelezen