Rijbewijs verlengen kan nu ook online

  •   51 keer gelezen

Wilt u uw rijbewijs verlengen of een categorie laten toevoegen? Vanaf 1 mei 2019 kan dit ook online. U hoeft dan maar één in plaats van twee keer naar de gemeente; alleen om het nieuwe rijbewijs op te halen.

Het online verlengen van het rijbewijs is een landelijke proef van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de RDW en gemeente. Molenlanden is één van de 30 gemeenten die deelnemen aan de proef. Het gaat in de proef alleen om verlengingsaanvragen e/o categorie-uitbreiding van een bestaand rijbewijs. Voor een eerste rijbewijs of verlies, diefstal of omwisseling van een rijbewijs moet u nog wel zelf langskomen op één van de vijf servicepunten. De proef duurt tot eind 2019.

Meer informatie over het online verlengen van uw rijbewijs en de voorwaarden voor vrijwillige deelname leest u hier.


Per 1 januari 2019 zijn de gemeenten Giessenlanden en Molenwaard gefuseerd tot de nieuwe gemeente Molenlanden. Gemeente Molenlanden is een innovatieve plattelandsgemeente met twintig karakteristieke kernen, gelegen in een weids en mooi deel van de Zuidelijke Randstad. Een gebied dat internationaal bekend is door het werelderfgoed: de molens van Kinderdijk.