Derde locatie voor Sociale Teams Molenlanden open

  •   53 keer gelezen

Deze week is in Giessenburg de derde locatie van het Sociaal Team Molenlanden geopend. Met deze derde locatie van de Sociale Teams Molenlanden is de gemeente dicht bij onze inwoners. De deur staat open voor mensen met ondersteuningsvragen zoals bij schulden, inkomen, opvoeding, emotionele en relatieproblemen.

Inwoners van Molenlanden die ondersteuningsvragen hebben kunnen terecht bij het sociaal loket. Bij sommige vragen geven de medewerkers  meteen antwoord. Soms is het nodig om een aantal zaken nader te bespreken. In dat geval wordt er door een medewerker van het sociaal team een afspraak gemaakt om de vraag – en oplossingen - goed in beeld te krijgen.

In het sociaal team werken deskundigen met verschillende achtergronden zoals jeugdprofessionals en maatschappelijk werkers, maar ook collega's van de WMO en Avres. Er wordt één plan gemaakt waarin alle vragen aan de orde komen. Het sociaal team ondersteunt bij het oplossen van uw problemen. Een inwoner krijgt één medewerker als vast aanspreekpunt. Eén die past bij de ondersteuningsvraag.

Molenlanden werkt in drie teams: vanuit Nieuw-Lekkerland (West), vanuit Groot-Ammers (Midden) en vanuit Giessenburg (Oost). Inwoners met vragen kunnen het algemene nummer bellen en vragen naar het sociaal team dat het dichtst bij hen in de buurt is.


Per 1 januari 2019 zijn de gemeenten Giessenlanden en Molenwaard gefuseerd tot de nieuwe gemeente Molenlanden. Gemeente Molenlanden is een innovatieve plattelandsgemeente met twintig karakteristieke kernen, gelegen in een weids en mooi deel van de Zuidelijke Randstad. Een gebied dat internationaal bekend is door het werelderfgoed: de molens van Kinderdijk.