Zoektocht kroonbenoemde (vaste) burgemeester Molenlanden van start

  •   79 keer gelezen

Op 8 april start voor de gemeente Molenlanden de zoektocht naar een kroonbenoemde (vaste) burgemeester. Die zoektocht start met het opstellen van een profielschets. Inwoners, ondernemers en organisaties kunnen hierbij helpen door een vragenlijst in te vullen over de gewenste eigenschappen van de kroonbenoemde burgemeester. Deze vragenlijst is zowel online als op papier in te vullen.

Vanwege de fusie tussen Molenwaard en Giessenlanden is Dirk van der Borg benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Molenlanden. Het is gebruikelijk dat een gemeente na een fusie op zoek gaat naar een (vaste) kroonbenoemde burgemeester. Die zoektocht start met het maken van een profielschets; een omschrijving van de gemeente Molenlanden en de gewenste eigenschappen van de kroonbenoemde burgemeester van de gemeente.

Enquête

Inwoners, ondernemers en organisaties uit Molenlanden kunnen een bijdrage leveren aan de profielschets door een korte vragenlijst in te vullen over de gewenste eigenschappen van de kroonbenoemde burgemeester. Deze online vragenlijst is tot en met 21 april in te vullen via deze link: https://enquete.toponderzoek.com/TipMolenlanden.

De vragenlijst kan ook op papier worden ingevuld. Deze is te vinden op de gemeentepagina's in de Klaroen van 10 april en Het Kontakt van 11 april. De papieren enquêteformulieren moeten uiterlijk 22 april binnen zijn bij de gemeente. Dit kan door deze in te leveren bij een van de vijf servicepunten van de gemeente, of te mailen naar griffie@jouwgemeente.nl of ze naar antwoordnummer 381, 2950 VN te Bleskensgraaf op te sturen.

Vervolgproces

De uitkomsten van deze vragenlijst neemt de gemeenteraad mee in het opstellen van een concept profielschets. Tijdens een gespreksavond op 14 mei gaat de gemeenteraad hierover met geïnteresseerde inwoners in gesprek. In juni overhandigt de gemeenteraad de profielschets aan de commissaris van de Koning en start de sollicitatieprocedure. De kroonbenoemde burgemeester wordt naar verwachting in januari 2020 beëdigd.


Per 1 januari 2019 zijn de gemeenten Giessenlanden en Molenwaard gefuseerd tot de nieuwe gemeente Molenlanden. Gemeente Molenlanden is een innovatieve plattelandsgemeente met twintig karakteristieke kernen, gelegen in een weids en mooi deel van de Zuidelijke Randstad. Een gebied dat internationaal bekend is door het werelderfgoed: de molens van Kinderdijk.