'Jij bent in beeld' ook in Arkel

  •   97 keer gelezen

Vanaf januari is 'Jij bent in beeld' ook succesvol gestart in Arkel. Als er voldoende deelnemers zijn begint er 1 april een tweede groep in Arkel.

Veel inwoners uit Molenlanden hebben eerder via 'Jij bent in beeld' in Nieuw-Lekkerland de weg terug naar werk gevonden. 2 jaar geleden begon 'Jij bent in beeld' als pilot in Nieuw-Lekkerland. In groepen van ongeveer tien deelnemers vergroten zij de kans naar werk. Soms vrijwilligerswerk, maar vaak ook betaald.

'Jij bent in beeld' is een traject van 10 weken in de gemeente Molenlanden waar mensen terecht kunnen die op zoek zijn naar een baan, vrijwilligerswerk of andere zinvolle activiteiten. Ze gaan aan de slag met trainingen, oefenen met werken, stage lopen en talenten en kwaliteiten. Tot nu toe hebben al 10 groepen deelgenomen aan de succesvolle training. Gemiddeld vinden tweederde van de deelnemers een plek naar betaald of onbetaald werk. Deelnemers, samenwerkende organisaties en de gemeente Molenlanden zijn enthousiast. Zo enthousiast dat 'Jij bent in beeld' nu ook in Arkel succesvol van start is.

'Jij bent in beeld is een samenwerkingsproject tussen verschillende partijen Avres, UWV, vrijwilligersorganisaties en de gemeente Molenlanden. Het traject wordt afgesloten met een concreet plan waarmee deelnemers verder kunnen en zo mogelijk een passende plek kunnen vinden.

Wethouder Sociaal Domein Lizanne Lanser: "Super dat we met ''Jij bent in beeld' ook aan de slag zijn in Arkel en dat er bijna een tweede groep kan beginnen! Iedereen is enthousiast door de goede ervaringen die we inmiddels hebben opgedaan."

Op dit moment wordt het traject Jij bent in beeld op twee locaties in Molenlanden aangeboden:

  • Pand 83, Planetenlaan 83 in Nieuw-Lekkerland
  • Kringloopwinkel Giessenlanden, Vlietskade 4001 in Arkel.


Meer weten over Jij bent in beeld? Bel Annemarieke van Vliet via  06-12948984 of mail naar a.vanvliet@Philadelphia.nl.
 


Per 1 januari 2019 zijn de gemeenten Giessenlanden en Molenwaard gefuseerd tot de nieuwe gemeente Molenlanden. Gemeente Molenlanden is een innovatieve plattelandsgemeente met twintig karakteristieke kernen, gelegen in een weids en mooi deel van de Zuidelijke Randstad. Een gebied dat internationaal bekend is door het werelderfgoed: de molens van Kinderdijk.