Boomfeestdag in Molenlanden

  •   116 keer gelezen

Op woensdag 13 maart hebben kinderen bomen geplant op twee locaties in de gemeente Molenlanden. In Arkel plantten kinderen uit de bovenbouw van OBS De Lingewaard 17 bomen langs het Hoefpad in Arkel. In Bleskensgraaf plantten kinderen uit groep 5 van OBS De Stapsteen 8 bomen en verschillende heesters in het plantsoen aan de Zwaluwstraat. Dit deden zij in het kader van de Nationale Boomfeestdag. De wethouders Johan Quik en Teunis Jacob Slob plantten samen met de kinderen de eerste boom.

De Nationale Boomfeestdag wordt jaarlijks gehouden op de derde woensdag in maart. Doel van de Boomfeestdag is om kinderen de functies en de waarde van bomen in te laten inzien. Dit doen ze praktisch door zelf bomen te planten.


Per 1 januari 2019 zijn de gemeenten Giessenlanden en Molenwaard gefuseerd tot de nieuwe gemeente Molenlanden. Gemeente Molenlanden is een innovatieve plattelandsgemeente met twintig karakteristieke kernen, gelegen in een weids en mooi deel van de Zuidelijke Randstad. Een gebied dat internationaal bekend is door het werelderfgoed: de molens van Kinderdijk.