Koninklijke onderscheidingen

  •   349 keer gelezen
Lintjesregen 2020
Lintjesregen 2020

Kent u iemand die een lintje verdient?

We kennen allemaal wel iemand die zich al vele jaren inzet voor anderen, voor een vereniging of voor een goed doel. Iemand met bijzondere verdiensten voor de samenleving, vaak zonder eigenbelang en in alle bescheidenheid. Kortom iemand die een lintje verdient. U kunt die persoon voordragen voor een Koninklijke Onderscheiding. De deadline voor het aanleveren van voorstellen voor de Lintjesregen van 2020 is 1 juli 2019.

Hoe werkt het?

U neemt eerst contact op met de gemeente in de woonplaats van de kandidaat. Bij de gemeente Molenlanden kan Gerda Eikelboom (telefoonnummer 06-52870296, e-mail Gerda.eikelboom@jouwgemeente.nl) u het één en ander vertellen over de Koninklijke Onderscheidingen. Zij kan in grote lijnen aangeven of de verdiensten inderdaad bijzonder genoeg zijn. Daarna kan het verzamelen van de benodigde gegevens beginnen. Een hele klus, maar wel een mooie uitdaging.


Per 1 januari 2019 zijn de gemeenten Giessenlanden en Molenwaard gefuseerd tot de nieuwe gemeente Molenlanden. Gemeente Molenlanden is een innovatieve plattelandsgemeente met twintig karakteristieke kernen, gelegen in een weids en mooi deel van de Zuidelijke Randstad. Een gebied dat internationaal bekend is door het werelderfgoed: de molens van Kinderdijk.