Molenlanden inspireert met DAG MAMA

  •   172 keer gelezen

De gemeente Molenlanden kiest in samenwerking met zorgaanbieders De Lange Wei, Present en Rivas voor een bijzondere manier om haar gemeenschap mee te nemen in de wereld van dementie. Op dinsdag 12 februari halen zij DAG MAMA naar de gemeente; de veelgeprezen voorstelling over omgaan met dementie.

De voorstelling gaat over een vrouw, die zichzelf aan het verliezen is. Met de brandende vraag voor dochter hoe daarmee om te gaan. Het stuk speelt zich af in de nieuwe leefomgeving van moeder: haar kamertje in het verpleeghuis. Hier moeten de werelden van moeder, dochter en zorgprofessional samenkomen. Dit blijkt niet eenvoudig.

De makers van de voorstelling zijn (gepromoveerde) ouderenpsychologen, artiesten en voormalig mantelzorgers. Ze delen de mooiste inzichten en handvatten om het béste te kunnen geven, zodat het leven met dementie zoveel mogelijk een gelukkig leven kan zijn. Voor iedereen.

DAG MAMA geniet bekendheid in Nederland en België, met reportages door onder andere de NPO-programma's Nieuwsuur en Landinwaarts. De voorstelling is bedoeld voor mantelzorgers en naasten van mensen met dementie. Ook zorgprofessionals zijn van harte welkom. U zult tijdens de voorstelling op indrukwekkende wijze ervaren wat dementie met álle betrokkenen doet en hoe u hiermee om kunt gaan. Zodat u samen het béste kunt geven. Aan de mens met dementie én aan elkaar. Er is nog zoveel mogelijk.

De voorstelling vindt op 12 februari tweemaal plaats. Er is een middagvoorstelling van 14.00 tot 17.00 uur en een avondvoorstelling van 19.00 tot 22.00 in De Til (Breestraat 1 in Giessenburg). De deuren gaan respectievelijk om 13.45 en 18.45 uur open. Kaartjes zijn verkrijgbaar via https://www.ticketkantoor.nl/shop/molenlanden en kosten € 5 per stuk (inclusief consumptie in de pauze en na afloop). Aanmelden kan voor inwoners van de gemeente Molenlanden vanaf vrijdag 11 januari 9.00 uur .

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus geef u tijdig op!


Per 1 januari 2019 zijn de gemeenten Giessenlanden en Molenwaard gefuseerd tot de nieuwe gemeente Molenlanden. Gemeente Molenlanden is een innovatieve plattelandsgemeente met twintig karakteristieke kernen, gelegen in een weids en mooi deel van de Zuidelijke Randstad. Een gebied dat internationaal bekend is door het werelderfgoed: de molens van Kinderdijk.