Meer schade tijdens jaarwisseling

  •   123 keer gelezen

De jaarwisseling in Molenlanden is over het algemeen rustig en zonder opvallende of grote incidenten verlopen. Dit betekent helaas niet dat er geen schade is. Ook heeft er zich één vuurwerkincident voorgedaan. Omstanders raakten licht gewond door illegaal vuurwerk.

De schade aan gemeentelijke eigendommen bedraagt dit jaar € 22.450. Dit is een hoger bedrag dan voorgaand jaar. De schadebedragen van afgelopen jaren waren in 2015/2016: € 13.750,- 2016/2017: € 18.055,- en in 2017/2018: € 7.185,-.

Campagne
In aanloop naar oud- en nieuw voerde de gemeente een campagne om vernielingen en de aanschaf en het afsteken van illegaal vuurwerk te voorkomen. In Molenlanden is naast aandacht op de gemeentepagina en aandacht op social media, huis-aan-huis een flyer verspreid om schade te voorkomen.

Verhalen op dader
Met de politie wordt samengewerkt om waar mogelijk de schade te verhalen op de daders. Wanneer personen gepakt zijn met illegaal vuurwerk zullen deze naast het strafrechtelijke traject een (preventieve) dwangsom opgelegd krijgen door de gemeente. Dit gebeurt ook bij via internet bestelde pakketten illegaal vuurwerk.

Heeft u gezien dat iemand schade veroorzaakte? Neemt u dan contact op met Wille-Anne van 't Zelfde, adviseur bestuur en veiligheid gemeente Molenlanden, telefoon: 06 53510327 of per e-mail willeanne.vantzelfde@jouwgemeente.nl.


Per 1 januari 2019 zijn de gemeenten Giessenlanden en Molenwaard gefuseerd tot de nieuwe gemeente Molenlanden. Gemeente Molenlanden is een innovatieve plattelandsgemeente met twintig karakteristieke kernen, gelegen in een weids en mooi deel van de Zuidelijke Randstad. Een gebied dat internationaal bekend is door het werelderfgoed: de molens van Kinderdijk.