Molenlanden

Dirk van der Borg beëdigd als waarnemend burgemeester Molenlanden

  •   89 keer gelezen

Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, heeft vrijdag 21 december Dirk van der Borg beëdigd als waarnemend burgemeester van de gemeente Molenlanden. Hij is per 1 januari 2019 benoemd.

De burgemeestersvacature in Molenlanden is ontstaan vanwege de herindeling van de gemeenten Molenwaard en Giessenlanden. Van der Borg zal waarnemend burgemeester zijn tot het aantreden van een kroonbenoemde burgemeester. In de loop van 2019 zal de procedure daarvoor van start gaan.

Van der Borg is 63 jaar en beschikt over ruime bestuurlijke ervaring. Sinds september 2013 is hij burgemeester van Molenwaard. Daarvoor was hij burgemeester van de gemeente Graafstroom en waarnemend burgemeester van de gemeente Molenwaard, waarin Graafstroom in 2013 werd opgenomen.


Per 1 januari 2019 zijn de gemeenten Giessenlanden en Molenwaard gefuseerd tot de nieuwe gemeente Molenlanden. Gemeente Molenlanden is een innovatieve plattelandsgemeente met twintig karakteristieke kernen, gelegen in een weids en mooi deel van de Zuidelijke Randstad. Een gebied dat internationaal bekend is door het werelderfgoed: de molens van Kinderdijk.