Gemeentenieuws Molenlanden

Afbeelding
Giessenlanden

2019: Start dagbesteding in Bredero's Hof

Algemeen 31 keer gelezen

Heeft u behoefte aan contact met leeftijdsgenoten en lijkt het u gezellig om één of twee keer per week samen koffie te drinken, een gezamenlijke maaltijd te nuttigen en/of deel te nemen aan activiteiten? Wellicht is de dagbesteding in Bredero's Hof in Giessenburg dan iets voor u!

Deze voorziening in hartje Giessenburg is een nieuw initiatief. Dát op het punt van beginnen staat. Vanaf 2 januari bent u van harte welkom in de centrale ontmoetingsruimte van het ouderencomplex aan de Van Brederodestraat. U bent de hele dag welkom (de dagbesteding is open van 10.00 tot 16.00 uur), maar alleen een kopje koffie drinken is natuurlijk ook mogelijk. Samen met leeftijdsgenoten kunt u de maaltijd gebruiken in het seniorenrestaurant en/of deelnemen aan diverse activiteiten. Het dagprogramma is op maat gemaakt. Elke individuele deelnemer krijgt de aandacht die hij of zij verdient; er wordt invulling gegeven aan een ieders persoonlijke wensen. Verantwoordelijk hiervoor zijn de medewerkers en vrijwilligers van De Lange Wei.

Domino geld

De woonzorgorganisatie, die al drie dagbestedingslocaties heeft en dus over veel ervaring beschikt, heeft de handen ineengeslagen met Kleurrijk Wonen, de eigenaar van Bredero's Hof, en de gemeente Giessenlanden. Laatstgenoemde deed voor de verwezenlijking van dit initiatief een beroep op haar eigen Domino-gelden. Hiermee krijgen goede ideeën uit de samenleving op het gebied van zorg en welzijn het financiële duwtje in de rug dat nodig is om de zaak in beweging te krijgen.

Voor iedereen

Casper van den Berg en Piet de Bruin, beiden lid van het Wmo-platform Giessenlanden, knoopten op verzoek van menig inwoner van Giessenburg het gesprek aan met de drie partijen. De dagbesteding is open op woensdag en vrijdag en kan met en zonder indicatie worden bezocht. Bij het Wmo-loket van de gemeente kan een indicatie worden aangevraagd. Vervolgens beoordeelt de gemeente of u hiervoor in aanmerking komt. Heeft u geen indicatie, dan kunt u gewoon deelnemen aan de dagbesteding, maar zal een vergoeding worden gevraagd. Wie zich wil aanmelden of meer informatie wenst kan naar De Lange Wei bellen of mailen. Contactpersoon is Betsy de Ruiter. Zij is bereikbaar via 0184-678000 en betsy@delangewei.nl.

Extra vrijwilligers altijd welkom

In de dagbesteding zijn naast professionele medewerkers, die alles weten van zorg en welzijn en zeer gepassioneerd hun werk doen, enthousiaste en betrokken vrijwilligers actief met dezelfde toewijding. Extra vrijwillige krachten zijn altijd welkom! Geïnteresseerd in vrijwilligerswerk? Neem contact op via 0184-678000 of vrijwilligers@delangewei.nl.

Fotobijschrift: De initiatiefnemers voor de dagbesteding in Bredero's Hof, Casper van den Berg (links) en Piet de Bruin, wrijven zich in de handen. Deze nieuwe voorziening voor Giessenburgse ouderen staat op het punt van beginnen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding

Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.

Meest gelezen