Gemeentenieuws Molenlanden

Afbeelding
Giessenlanden

Beoordeling fietsveiligheid Zandkade Schelluinen

Algemeen 70 keer gelezen

In oktober 2018 heeft de gemeenteraad van Giessenlanden een krediet beschikbaar gesteld voor de reconstructie van het centrum van Schelluinen. Raadsbreed werd gevraagd om een onafhankelijk advies door een verkeerskundig bureau, waarbij de Dorpsraad zou worden betrokken. Dit onderzoek is nu afgerond.

Het onderzoek ging om de fietsveiligheid van het gedeelte de Zandkade tussen de rotonde op de provinciale weg N216 en de Voordijk in Schelluinen. De conclusie van het onderzoeksrapport is dat beide varianten, met enkele aanpassingen, kunnen voldoen aan een duurzaam veilige inrichting van de Zandkade.

Het bureau gaf wel aan dat zij een verkeerskundige voorkeur heeft voor het definitief ontwerp zoals dat in oktober aan de raad was voorgelegd. Deze variant is voor het fietsverkeer het meest veilig. Het probleem met her en der overstekende fietsers wordt met dit ontwerp tot een minimum beperkt. Het fietspad aan de westzijde van de Zandkade biedt duidelijke voordelen boven een fietsstrook (comfort en verkeersveiligheid). Het parkeren langs de rijbaan, zoals bij het alternatief van het dorpsberaad, is minder veilig dan een situatie zonder geparkeerde voertuigen.

Het bureau heeft wel enkele aanpassingen en suggesties meegegeven. Deze worden in het bestek en de tekeningen van de reconstructie van het centrum van Schelluinen verwerkt. In 2019 wordt de reconstructie van het centrum van Schelluinen uitgevoerd. Zodra de aannemer bekend is en we weten wat de planning van de werkzaamheden is, maken we dit bekend.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding

Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.

Meest gelezen