Molenlanden

Burgerzaken gesloten

  •   406 keer gelezen

Op weg naar Molenlanden moet aan het eind van dit jaar nog een belangrijke stap nemen: de gemeentelijke basisadministraties van de twee afzonderlijke gemeenten moeten worden samengevoegd én het specifiek ingerichte werkstation burgerzaken Molenlanden moet worden geïnstalleerd.

Waarom is burgerzaken gesloten?
Per 1 januari 2019 verhuizen 43.500 inwoners naar de nieuwe gemeente Molenlanden. U, als inwoner van de nieuwe gemeente, hoeft hiervoor niets te doen. Tijdens de sluiting verhuizen wij administratief alle 43.500 inwoners naar hun nieuwe gemeente. Hierdoor kunnen wij geen gebruik maken van de gemeentelijke basisadministratie.

Deze voorbereidingen zijn nodig, zodat iedere inwoner vanaf 4 januari 2019 optimaal gebruik kan maken van de dienstverlening van de nieuwe gemeente Molenlanden! Daarom is burgerzaken gesloten van maandag 24 december 2018 tot en met donderdag 3 januari 2019.

  • Tijdens de sluiting van maandag 24 december tot en met donderdag 3 januari kunt u geen diensten of producten aanvragen bij burgerzaken. De sluiting geldt zowel voor aanvragen aan de balie in het gemeentehuis of op de aanvraaglocatie als voor digitale aanvragen via de website.
     
  • Er is één uitzondering: voor geboorte- en overlijdensaangiftes kunt u tijdens de sluiting op werkdagen tussen 09:00 uur en 10:00 uur een afspraak maken om aangifte te doen via telefoonnummer 14 0184.
     
  • Verloopt uw paspoort, ID-kaart of rijbewijs in december of begin januari? Vraag uw document aan vóór 15 december of vanaf 4 januari 2019. Vanaf die datum staat het team burgerzaken weer voor u klaar.