Gemeentenieuws Molenlanden

Afbeelding
Foto: jwdeelen
Molenwaard

Oefening Defensie in Molenwaard 22 tot en met 24 november

Algemeen 1.426 keer gelezen

Van donderdag 22 tot en met zaterdag 24 november oefent het 20 Natresbataljon in de gemeente Molenwaard. Het Korps Nationale Reserve (Natres) bewaakt en beveiligt het Nederlands grondgebied. Dit deel van Defensie bestaat uit ongeveer 3.000 reservisten, ofwel vrijwillige militairen. Zij hebben naast hun militaire functie een 'burger'baan of volgen een studie. 

In de oefening werkt het korps samen met politie en brandweer uit Molenwaard. 

Er is een oefenplan dat zich richt op de beveiliging van drukbezochte locaties en nutsvoorzieningen in de gemeente Molenwaard. De oefening vindt vooral plaats in en rondom de kernen Groot-Ammers, Bleskensgraaf, Nieuwpoort en Nieuw-Lekkerland en wordt deels te voet en deels via voertuigen uitgevoerd. 

Aan de oefening Falcon Mills nemen 110 personen en 30 (militaire) wielvoertuigen deel.

Defensie zet zich in om de overlast van de oefening tot een minimum te beperken. Het dagelijks leven en doorgaand verkeer zal niet worden gehinderd maar wellicht dat inwoners en passanten wel enige overlast ervaren. 

Heeft u vragen dan kunt u terecht bij Kapitein Jasper van Koppen via 070-316 52 34 / 06-53 78 32 84 en jjc.v.koppen@mindef.nl 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding

Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.

Meest gelezen