Gemeentenieuws Molenlanden

Afbeelding
Molenwaard

Cursus "de Zorg de Baas"

Algemeen 86 keer gelezen

Binnenkort start in Bleskensgraaf de cursus De Zorg de Baas voor mensen die zorgen voor een naaste met (vermoedelijk) dementie. Deze cursus wordt georganiseerd in samenwerking tussen sociaal team Molenwaard en MEE Alblasserwaard/Vijfheerenlanden.

Deze cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten en 1 terugkombijeenkomst. De cursus vindt plaats bij Nescio Events, Elzenweg 19, te Bleskensgraaf.

Tijdens de cursus besteden we aandacht aan onderwerpen zoals: evenwicht tussen draagkracht en draaglast, omgaan met reacties van uw omgeving en de rol van het netwerk. (H)erkenning van en over uw situatie en met anderen praten kan het gevoel van steun vergroten. Daarnaast staan we stil bij de aandoening dementie. Waardoor wordt dit veroorzaakt? Wat zijn de gevolgen en hoe kunt u daarmee omgaan?

De cursus vindt plaats op dinsdagmiddag van 13 tot 15 uur op de volgende dagen:
- 27 november, 4, 11 en 18 december en 8 en 15 januari.
- De terugkombijeenkomst is op 26 februari 2019.

De kosten van de cursus bedragen eenmalig € 10,00 voor het schriftelijk materiaal. Wanneer u vragen heeft of u wilt zich aanmelden dan kunt u contact opnemen met de gemeente Molenwaard via 14 0184 of per e-mail socialetoegang@gemeentemolenwaard.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding

Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.

Meest gelezen