Molenwaard

Cursus "de Zorg de Baas"

  •   79 keer gelezen

Binnenkort start in Bleskensgraaf de cursus De Zorg de Baas voor mensen die zorgen voor een naaste met (vermoedelijk) dementie. Deze cursus wordt georganiseerd in samenwerking tussen sociaal team Molenwaard en MEE Alblasserwaard/Vijfheerenlanden.

Deze cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten en 1 terugkombijeenkomst. De cursus vindt plaats bij Nescio Events, Elzenweg 19, te Bleskensgraaf.

Tijdens de cursus besteden we aandacht aan onderwerpen zoals: evenwicht tussen draagkracht en draaglast, omgaan met reacties van uw omgeving en de rol van het netwerk. (H)erkenning van en over uw situatie en met anderen praten kan het gevoel van steun vergroten. Daarnaast staan we stil bij de aandoening dementie. Waardoor wordt dit veroorzaakt? Wat zijn de gevolgen en hoe kunt u daarmee omgaan?

De cursus vindt plaats op dinsdagmiddag van 13 tot 15 uur op de volgende dagen:
- 27 november, 4, 11 en 18 december en 8 en 15 januari.
- De terugkombijeenkomst is op 26 februari 2019.

De kosten van de cursus bedragen eenmalig € 10,00 voor het schriftelijk materiaal. Wanneer u vragen heeft of u wilt zich aanmelden dan kunt u contact opnemen met de gemeente Molenwaard via 14 0184 of per e-mail socialetoegang@gemeentemolenwaard.nl.


Per 1 januari 2019 zijn de gemeenten Giessenlanden en Molenwaard gefuseerd tot de nieuwe gemeente Molenlanden. Gemeente Molenlanden is een innovatieve plattelandsgemeente met twintig karakteristieke kernen, gelegen in een weids en mooi deel van de Zuidelijke Randstad. Een gebied dat internationaal bekend is door het werelderfgoed: de molens van Kinderdijk.