Gemeentenieuws Molenlanden

Afbeelding

Rookvrije sport: interesse?

Algemeen 55 keer gelezen

Heeft u voor uw sportvereniging al eens nagedacht om rookvrij te worden? Spreekt het idee van rookvrije sport u aan, maar weet u niet hoe u dit kan opzetten? Vanuit de pilot rookvrije sport kunnen wij u hierbij helpen.

Uitleg pilot rookvrije sport
De gemeente Molenlanden doet mee aan de regionale pilot van de GGD Zuid-Holland Zuid om extra in te zetten op rookvrije sportverenigingen. De GGD ZHZ steunt het landelijk initiatief van de Rookvrije Generatie. En daarom zijn zij deze pilot gestart. Met elkaar geloven we dat we hierin op lokaal niveau het meeste verschil kunnen maken.

Ondersteuning via Youz
In oktober, november en december bieden we extra ondersteuning aan vanuit Youz. Zij zijn expert op het gebied van verslavingspreventie en hebben al meerdere verenigingen begeleid om rookvrij te worden. Youz kan bijvoorbeeld begeleiden bij het creƫren van draagvlak, hoe te communiceren over een rookvrije omgeving en helpen bij het opstellen van beleid.

Neem contact op met Gino Cornelius van Youz. via: G.Cornelius@antesgroep.nl.

Meer informatie
Op de website van Rookvrije Generatie vindt u meer informatie: https://rookvrijegeneratie.nl/sport/.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding

Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.

Meest gelezen