Gemeentenieuws Molenlanden

Afbeelding

Locaties van de Japanse Duizendknoop

Algemeen 214 keer gelezen

De afgelopen weken hebben we in beeld gebracht waar de Japanse Duizendknoop staat in Molenlanden.

De Duizendknoop is een plant met risico.
De plant woekert enorm en vermeerdert zich razendsnel. Ook kan de Japanse Duizendknoop schade veroorzaken aan verhardingen en funderingen.

De locaties waar de plant staat, hebben we ingetekend op een kaart.
De kaart vindt u digitaal. Tot nu toe is de Duizendknoop zowel in particuliere tuinen als in de openbare ruimte aangetroffen. We volgen nu hoe de Duizendknoop zich ontwikkelt.

Heeft u een Duizendknoop gezien?
Meld dit dan bij de gemeente. U kunt ons mailen via info@molenlanden.nl of bellen naar 088 75 15 000. Op deze manier houden wij de verspreiding van de Duizendknoop in de gaten. Daarom horen we het ook graag als de plant bij u in de tuin staat.

De bestrijding van de Duizendknoop is lastig.
Een effectieve manier om de Japanse Duizendknoop te bestrijden in de openbare ruimte is er helaas nog niet. We volgen landelijk onderzoek naar de meest effectieve bestrijding. Als wij de Duizendknoop aantreffen in de openbare ruimte, wordt de plant afgemaaid en het maaiafval afgevoerd. Hiermee hopen we de uitbreiding te beperken. Particulieren en bedrijven zijn zelf verantwoordelijk voor de bestrijding op hun eigen terrein.

Wilt u meer informatie over de duizendknoop?
Ga dan naar www.bestrijdingduizendknoop.nl. Op deze website staan ook mogelijke bestrijdingsmethodes en de effecten daarvan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding

Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.

Meest gelezen