<p>In september staat Molenlanden een week lang in het teken van Duurzaamheid. </p>

In september staat Molenlanden een week lang in het teken van Duurzaamheid.

(Foto: Gemeente Molenlanden)

Infobijeenkomst ‘Week van de Duurzaamheid Molenlanden’ 16 mei in Noordeloos

  •   keer gelezen

Minder plastic afval, meer groen en minder tegels, duurzamer wonen en werken en duurzaam vervoer: tal van voorbeelden voor een duurzame leefomgeving. Welke keuzes kunnen we zelf maken? En wat doen we al als inwoners, bedrijven en organisaties met elkaar in de kernen?

De gemeente en Stichting Duurzaam Molenlanden organiseren van 17 tot 24 september de ‘Week van de Duurzaamheid’ waarin we de initiatieven en voorbeelden aan elkaar willen laten zien. Op maandag 16 mei om 19:30 uur is een informatiebijeenkomst in het Noorderhuis in Noordeloos waarin meer wordt verteld over de week.

Week van de Duurzaamheid 17-24 september 2022: doe mee met uw kern

In september staat Molenlanden een week lang in het teken van Duurzaamheid. Een idee dat is ontstaan in Giessenburg, waar in 2019 een Duurzaamheidsweek georganiseerd werd door de werkgroep Duurzaam Giessenburg. Inwoners, scholen, sportverenigingen, winkeliers en andere organisaties in Giessenburg deden hier aan mee.

Wethouder Duurzaamheid Teunis Jacob Slob: “Vele mooie initiatieven en acties rondom duurzaamheid zijn toen opgezet en met elkaar gedeeld. En dit willen de gemeente en Stichting Duurzaam Molenlanden nu in heel Molenlanden doen. Iedere kern kan aan deze Duurzaamheidsweek meedoen en hiervoor zelf allerlei activiteiten organiseren. Zo inspireren we elkaar en maken we met elkaar het verschil voor een duurzame toekomst van Molenlanden.”

Informatiebijeenkomst ‘Week van de Duurzaamheid’ 16 mei 19.30 uur

Wilt u met uw kern meedoen aan deze ‘Week van de Duurzaamheid’ in september en wilt u weten hoe we dit met elkaar willen doen? Bent u benieuwd naar welke acties en initiatieven in Giessenburg zijn bedacht en wilt u zich laten inspireren of heeft u misschien zelf al ideeën voor uw kern? Kom dan maandagavond 16 mei om 19:30 uur naar het Noorderhuis in Noordeloos. Om inspiratie op te doen en ideeën met elkaar uit te wisselen. Ook is een aantal deelnemers uit Giessenburg aanwezig die vertellen over hun initiatief en actie.

Samen op weg naar een Duurzaam Molenlanden

De informatiebijeenkomst wordt georganiseerd door de gemeente Molenlanden in samenwerking met Stichting Duurzaam Molenlanden. Meer informatie over het programma volgt vanaf 2 mei. U kunt zich aanmelden voor deze avond op www.duurzaammolenlanden.nl.


Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.