22 lintjes voor de gedecoreerden in Molenlanden
22 lintjes voor de gedecoreerden in Molenlanden (Foto: Theo Segers)

Column Theo Segers: Oranje

  •   keer gelezen

Het is Koningsdag geweest. In onze tuin kleuren de tulpen oranje, met zorg uitgekozen en het maakt deze tijd extra feestelijk. Als u deze column leest, hebben we de verjaardag van Koning Willem Alexander gevierd. Hij is 55 jaar geworden. Van harte gefeliciteerd!

Op heel veel plaatsen is daar ook in de kernen van Molenlanden aandacht aan besteed. Zo hebben veel scholen voor de meivakantie op een actieve en sportieve manier de verjaardag gevierd met de Koningsspelen. Verschillende speeldagen zijn door collegeleden bezocht. Heerlijk om die sportende kinderen onder leiding van de leerkrachten bezig te zien. Op heel veel plaatsen zijn er aubades en andere festiviteiten geweest. Als burgemeester kan je niet overal zijn, maar vier aubades hebben mijn vrouw en ik bezocht. En ook de wethouders zijn op bezoek geweest. Complimenten voor de Oranjeverenigingen met alle vrijwilligers die dit allemaal organiseerden. En wat fijn dat we, na twee corona-jaren, weer kunnen samenkomen en vieren.

Op de dag voor de verjaardag van onze koning, op dinsdag 26 april, zijn er een groot aantal Koninklijke Onderscheidingen in de gemeente uitgereikt. Altijd een bijzondere bijeenkomst. De gedecoreerden weten van niets en worden met een smoesje naar de Til gelokt. Groot is de verrassing als ze beseffen wat staat te gebeuren en de versierselen krijgen opgespeld. Het is een blijk van erkenning voor heel veel vrijwilligerswerk. Belangeloos je krachten en talenten geven en inzetten aan organisaties, instellingen en familieleden. Heel veel respect heb ik voor al die vrijwilligers. Ook voor de mensen die er geen lintje voor krijgen.

Wat is het mooi om te bemerken dat de kracht van de samenleving in de inwoners zit. Complimenten. En als u iemand kent die ook onderscheiden mag worden, laat het ons weten.

----------------------------------------------------------------------

Bekijk hieronder een filmpje van de lintjesregen 2022Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.