<p>&nbsp;Ronald Kort (Lagendijk en Stout B.V.) uit Sliedrecht en wethouder Bram Visser (gemeente Molenlanden) </p>

 Ronald Kort (Lagendijk en Stout B.V.) uit Sliedrecht en wethouder Bram Visser (gemeente Molenlanden)

(Foto: Gemeente Molenlanden)

Verbouwing dorpshuis De Spil te Bleskensgraaf kan van start

  •   keer gelezen

De verbouwing van De Spil te Bleskensgraaf, als onderdeel van de nieuwe werklocatie voor de gemeente, gaat officieel van start. Hiervoor zetten directeur Ronald Kort (Lagendijk en Stout B.V.) uit Sliedrecht en wethouder Bram Visser (gemeente Molenlanden) afgelopen woensdag hun handtekening onder de aanneemovereenkomst. Het streven is om het gebouw aan het begin van 2023 in gebruik te nemen.

Toevoeging van nieuwe functies

De Spil wordt straks het nieuwe thuis van een deel van het Sociale Team (momenteel gevestigd in Groot-Ammers), het Servicepunt en de gemeenteraad van Molenlanden. De ruimten voor de bestaande gebruikers, zoals verenigingsruimten, de sportzaal en de Graafzaal (grote dorpszaal) blijven ongewijzigd. De Spil wordt in fases verbouwd. Daardoor blijft het dorpshuis tijdens de verbouwing zoveel als mogelijk beschikbaar voor de gebruikers. “Door de combinatie van verschillende functies stimuleert De Spil straks de ontmoeting tussen de inwoners van Bleskensgraaf en andere inwoners en de gemeente, zegt wethouder Bram Visser. Tijdens de verbouwing wordt er een flinke slag geslagen met betrekking tot verduurzaming. De Spil wordt hierdoor een bijna energieneutraal gebouw.

Aanbesteding

Als gevolg van forse stijging van bouwkosten heeft de gemeenteraad in januari 2022 aanvullende budgetruime beschikbaar gesteld. Met dit aanvullende budget kon de ontwikkeling van de nieuwe huisvesting worden voortgezet. De inschrijving van Lagendijk en Stout B.V. past binnen het beschikbare budget voor de verbouwing van De Spil. Dat betekent dat de verbouwing van start kan. “Ik ben verheugd dat een lokale partij heeft ingeschreven en de aanbesteding heeft gewonnen!”, aldus wethouder Bram Visser. Onderdeel van de nieuwe werklocatie is ook de bouw van een nieuw gemeentekantoor en een buitendienstlocatie. De aanbesteding hiervoor is op dit moment in volle gang.


Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.