<p>&#39;De samenwerking vergroot de informatiepositie van de gemeente.&#39;</p>

'De samenwerking vergroot de informatiepositie van de gemeente.'

(Foto: Gemeente Molenlanden)

Molenlanden sluit aan bij Meld Misdaad Anoniem

  •   keer gelezen

Gemeente Molenlanden is de samenwerking gestart met Meld Misdaad Anoniem (M.). Burgemeester Theo Segers en Karin Krijnen van het meldpunt tekenden hiervoor deze week een samenwerkingsovereenkomst. Gemeente Molenlanden ontvangt daardoor vanaf nu via M. relevante signalen over criminaliteit en fraude.

Aanpak georganiseerde criminaliteit

De samenwerking vergroot de informatiepositie van de gemeente en versterkt hiermee de integrale aanpak van ondermijnende criminaliteit. Burgemeester Theo Segers: ‘’Het versterken van de aanpak van georganiseerde criminaliteit is één van de prioriteiten uit het veiligheidsplan Molenlanden 2022-2025. Goede informatie is belangrijk voor de opsporing en aanpak van deze criminaliteit. Daarvoor hebben de ogen en oren van onze inwoners hard nodig. Met M. kan dit op een veilige manier. Doe daarom vooral melding van verdachte situaties.” 

Anonimiteit op 1

M. is een onafhankelijke organisatie en geen onderdeel van de politie. Inwoners kunnen bijvoorbeeld melden over zaken als hennepteelt, drugslabs, illegale prostitutie, fraude en onverklaarbaar vermogen. De melder blijft altijd anoniem. 

Bereikbaarheid

Meld Misdaad Anoniem is zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en in weekenden en op feestdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Melden kan ook 24/7 via een beveiligde omgeving op www.meldmisdaadanoniem.nl/melden.


Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.