<p>Wilma (r) en Ellen zijn samen straatambassadeurs in Nieuw-Lekkerland</p>

Wilma (r) en Ellen zijn samen straatambassadeurs in Nieuw-Lekkerland

(Foto: FERRY VERHEIJ)

Wilma Hak over Buurtattentie: Leuk als meer straten zich aansluiten

  •   keer gelezen

Op onze website vertellen inwoners wat #Buurtattentie voor hen betekent. Vandaag aandacht voor het verhaal van Wilma Hak uit Nieuw-Lekkerland. “Het zou leuk zijn als meer straten zich aansluiten om de saamhorigheid te versterken.”

Wilma is samen met Ella Beukers straatambassadeur. Met elkaar staan ze klaar voor de ander waar nodig. “Maar niet alleen wij hoor, dit klaarstaan voor anderen doen andere buurtbewoners ook. Er wordt bijvoorbeeld bij ziekte boodschappen gedaan of gekookt. En we hebben oog voor lief en leed. Af en toe brengen we een kleine attentie rond, vooral bij ouderen en mensen die eenzaam zijn. Om te laten weten dat we aan ze denken.”

Mensen reageren positief en verrast. “Zo brachten we bijvoorbeeld een keer een attentie bij een oudere mevrouw. Bleek het de herdenkdag van haar man te zijn. De attentie kwam als een welkome verrassing voor haar. Mevrouw kon namelijk ook gelijk haar verhaal aan ons kwijt. Of een stel dat voor het eerst op de jaarlijkse buurtbarbecue kwam. Ze vonden het heel erg leuk en de man was helemaal aan socializen met de buurt. Grote kans dat ze een volgende keer weer met een buurtactiviteit meedoen.”

Verjaardagen

Maar ook wordt voor speciale gebeurtenissen soms geld ingezameld. “Bij verjaardagen van 80-plussers hebben we met een grote groep buurtbewoners voor de deur gezongen voor de jarigen en werd er een cadeau namens de buurt gegeven. De buurtkinderen hebben toen een straattekening gemaakt voor de jarigen en tekeningen gegeven. De jarigen vonden het helemaal geweldig.”

Het zou wat Wilma betreft leuk zijn als meer straten zich aansluiten om de saamhorigheid van een straat te versterken of juist te stimuleren als dit er nog niet is. “Dit bevordert ook het eventuele signaleren van zaken die spelen, mensen spreken elkaar meer en letten wat meer op elkaar. Dus hoe meer straten zich aansluiten, hoe beter.”

-------------

Meer info

Meedoen aan Buurtattentie en het bordje aanvragen? Meer informatie en meer verhalen lezen? Kijk op www.buurtattentie.nl


Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.