<p>&#39;Laat de jaarwisseling &ndash;hoewel anders&ndash; toch een feest zijn.&#39;</p>

'Laat de jaarwisseling –hoewel anders– toch een feest zijn.'

(Foto: Stockfoto)

Column Theo Segers: ‘Vuurwerk’

  •   keer gelezen

Voor de tweede keer op rij heeft de rijksoverheid het afsteken van vuurwerk rond de jaarwisseling verboden. Voor heel veel mensen is dat een grote domper op een jarenlange traditie. Voor anderen is het een grote wens: een knalvrije jaarwisseling. (ook veel dierenbezitters zijn er blij mee). Deze discussie zal de komende jaren nog wel voortduren.

Ditmaal is besloten tot een vuurwerkvrij oud en nieuw in verband met de bestrijding van het omikron virus. Blijf zo veel mogelijk thuis en maximaal met 2 personen samen buiten. Daarbij wil de overheid de druk op de zorg zo veel als mogelijk afremmen.

Ook vorig jaar gold dit verbod. Alleen vuurwerk van de laagste categorie mag worden afgestoken. Wat nu al niet mag, is het afsteken van vuurwerk. Er komen bij de politie en de gemeente de laatste weken veel meldingen binnen. De politie en BOA’s controleren en doen wat ze kunnen. In een aantal kernen is door de wijkagenten met ouders van vuurwerk afstekende jongeren gesproken, huisbezoek gedaan en verdere stappen gezet. Maar u begrijpt dat we niet op elke knal kunnen afgaan. Daarom roep ik u op om in gesprek te gaan met uw (klein) kind, buurkinderen en vraag ik u elkaar aan te spreken om ons aan de regels te houden.

Laat de jaarwisseling –hoewel anders– toch een feest zijn. Wij in Molenlanden zijn creatief genoeg om er binnen de gestelde regels toch een feest van te maken. Houd rekening met elkaar en om de titel van het nieuwe regeerakkoord te gebruiken: ‘Zie om naar elkaar en richt je op de toekomst.’


Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.