<p>&#39;Deze woningbouw sluit precies aan bij de doelstellingen die door de gemeenteraad zijn vastgesteld.&#39;</p>

'Deze woningbouw sluit precies aan bij de doelstellingen die door de gemeenteraad zijn vastgesteld.'

(Foto: Gemeente Molenlanden)

Start bouw 16 woningen Doetse Vliet III Giessenburg

  •   keer gelezen

Op vrijdag 24 december sloeg wethouder Arco Bikker de eerste paal voor de realisatie van de laatste fase van de woningbouwlocatie Doetse Vliet III in Giessenburg. In het middengebied zullen de komende maanden acht twee-onder-een-kap woningen en acht beneden-boven-woningen verrijzen. Den Dunnen Bouw draagt zorg voor de bouw van deze woningen.

Wethouder Bikker is content met de start van de bouw van deze woningen: “Deze woningbouw sluit precies aan bij de doelstellingen die door de gemeenteraad zijn vastgesteld in de Woonvisie 2020-2024. Met de bouw van de twee-onder-een-kap woningen wordt de doorstroming bevorderd. Van de acht beneden-boven woningen zijn vier bovenwoningen geschikt voor starters. De vier benedenwoningen zijn levensloopgeschikt en daarmee ideaal voor de oudere doelgroep. Dit plan is weer een steun in de rug om in de vraag aan woningen vanuit de lokale woningbehoefte te voorzien.”

De heer Van Brakel van corporatie KleurrijkWonen: “Wij zijn verheugd om als mede-initiatiefnemer van dit project een bijdrage te kunnen leveren aan de zo broodnodige woningen voor starters en ouderen.”

De woningen worden eind 2022 opgeleverd.


Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.