<p>Een adviseur controleert of u voldoende technische en organisatorische maatregelen heeft genomen </p>

Een adviseur controleert of u voldoende technische en organisatorische maatregelen heeft genomen

(Foto: Gemeente Molenlanden)

Weerbaar tegen cybercrime | Gratis Cyberbuddie scan

  •   keer gelezen

Wilt u weten of u als ondernemer voldoende maatregelen heeft genomen om cybercriminaliteit buiten de deur te houden? Gemeente Molenlanden biedt in samenwerking met het Platform Veilig Ondernemen een gratis cyberbuddie scan aan. Vraag de scan aan via de website.

Tijdens deze scan controleert een adviseur of u voldoende technische en organisatorische maatregelen heeft genomen om cybercriminelen te weren. De scan is kosteloos en belangeloos. Na afloop ontvangt u een adviesrapport met de maatregelen die u kunt nemen om de veiligheid van data en informatie te verbeteren.


Gemeente Molenlanden wil extra aandacht voor cybercriminaliteit. Cybercriminaliteit is één van de sterkst opkomende criminaliteitsdelicten in Nederland. Wist u dat cybercriminelen jaarlijks miljarden buit maken door kleine ondernemers te hacken? Ook kleine ondernemers gebeurt dit vaak: de bakker, slager of het onderhoudsbedrijf. Waarom? Omdat zij vaak geen maatregelen hebben genomen om criminelen buiten de deur te houden. Vergelijk het met een woning: Als je je ramen en deuren open laat, komt er vanzelf een inbreker langs.

Cybercriminelen richten veel schade aan: uw bedrijf staat stil, de data wordt versleuteld en gevoelige informatie wordt aan derden verkocht. Gelukkig kunt u veel doen om te voorkomen dat u slachtoffer wordt.

Dit aanbod is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van het Ministerie van Justitie en Veiligheid.

De scan aanvragen kan via veiligheidsalliantie.nl/cyberbuddies


Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.