Foto: Aangeleverd

Verplaatsen opfriscursus autorijden voor senioren Nieuw-Lekkerland

  •   keer gelezen

Op 12 en 13 november jl. hebben veel senioren in Nieuw-Lekkerland van de gemeente een uitnodiging ontvangen om deel te nemen aan de opfriscursus autorijden op dinsdag 30 november 2021. Door de aangescherpte coronamaatregelen wordt doorgeschoven naar het voorjaar 2022.

Tijdens deze cursus wordt de verkeerstheoriekennis nog eens doorgenomen, maar kijken we of de ontwikkelde eigen rijstijl veilig is. Deelnemers krijgen persoonlijke adviezen om de rijvaardigheid te bevorderen en zolang mogelijk mobiel te blijven. Ook is er een reactietest en wordt er een oogmeting aangeboden.

Opfriscursus autorijden senioren

Wanneer: voorjaar van 2022 

Waar: Het Carillon, Raadhuisplein 1, 2957 RK Nieuw-Lekkerland 

Duur van de cursus: Ochtendsessie van 08.45 tot 12.15 uur of middagsessie van 13.00 tot 16.30 uur

Wat houdt de cursus in? 

Verkeerstheorie, nieuwe verkeersregels en actuele verkeersonderwerpen zoals ‘het nieuwe rijden’ krijgen volop de aandacht. Bovendien nemen ervaren specialisten een ogen-, en reactietest af. Met een speciaal opgeleide ritbegeleider maakt u in uw eigen auto of brommobiel een rijvaardigheidsrit van ongeveer 35 minuten. Na afloop van de rit krijgt u een ritverslag met persoonlijke adviezen waarmee u de (vaak ongemerkt) ingeslopen fouten in uw rijgedrag en uw routine kan verbeteren.

Voor wie is deze cursus bestemd?

Iedere belangstellende, ouder dan 65 jaar, die in het bezit is van een geldig rijbewijs, auto of brommobiel en woonachtig is in de gemeente Molenlanden.

Aanmelden

Aanmelden kan bij de Linda de Jong van Veilig Verkeer Nederland per mail werkgroepsenioren@kpnmail.nl of per telefoon 0184-685317. Bij geen gehoor kunt u een boodschap achterlaten. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging van uw interesse. Alleen de mensen die aanmelden ontvangen in het voorjaar 2022 een uitnodiging voor de cursus.

Kosten

De eigen bijdrage is € 15,00. Graag betalen bij aanvang van de cursus. Gezien de verwachtte belangstelling voor deze cursus is het van belang dat u zich tijdig opgeeft. (Het grootste deel van de kosten, van ca. € 50,00 per persoon, wordt gesubsidieerd door de overheid)

Corona maatregelen 

U kunt aan de cursus deelnemen na het tonen van een negatief testresultaat of een vaccinatiebewijs via de QR code. Met deze activiteit ondersteunen de initiatiefnemers de regionale campagne van het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV-ZH) om samen een punt van nul verkeersslachtoffers te maken.


Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.