Gemeentenieuws Molenlanden

Welkom bij deze informatieve bijeenkomst over energie besparen.
Welkom bij deze informatieve bijeenkomst over energie besparen. Foto: Stockfoto

Online Energiecafé ‘Hoe verlaag ik mijn energierekening’ op 15 november

Algemeen 170 keer gelezen

Voor alle inwoners die willen beginnen met energie besparen, maar niet goed weten hoe te beginnen of voor hen die al bezig zijn, maar goede adviezen kunnen gebruiken, organiseert de gemeente in samenwerking met Het Nieuwe Wonen op 15 november een online Energiecafé. Een informatieve bijeenkomst over energie besparen. Deelname is gratis.

Men krijgt inzicht in de energierekening en veel praktische tips en adviezen hoe al met eenvoudige stappen het energieverbruik en daarmee ook de energierekening is te verlagen. Een wooncoach laat ook voorbeelden van maatregelen zien, hoeveel men kan besparen en waarvoor subsidie is aan te vragen. Ook is er gelegenheid om de wooncoach vragen te stellen.

Wat: Online informatiebijeenkomst 

Wanneer: Maandag 15 november van 19.30 – 20.30 uur 

Wie: Het Nieuwe Wonen en de gemeente Molenlanden 

Aanmelden: www.hetnieuwewonen.nl/aanmelding. Enkele dagen voorafgaand aan de online bijeenkomst ontvangt u een link om het webinar te kunnen volgen.

Voor in de agenda (1): Proeflokaal over extreem weer

Na dit webinar op 15 november volgen er nog meer interessante en leerzame bijeenkomsten waar alle inwoners gratis aan kunnen deelnemen. Zo is er op 22 november een Proeflokaal van Stichting Duurzaam Molenlanden met als onderwerp ‘Steeds meer extreem weer. Is uw straat er klaar voor?’. En op 30 november het webinar ‘van het aardgas af, hoe doe ik dat? Alles over de warmtepomp’.

In het proeflokaal op 22 november wordt de deelnemers gevraagd om eens door een blauwe bril naar je eigen wijk te kijken; hoe gevoelig is jouw straat voor de klimaatverandering? En hoe kunnen we hier zelf iets aan doen? Men kan onder andere met lokale experts in gesprek en tips om de eigen directe omgeving aan te passen aan het klimaat.

Wat: Online Proeflokaal ‘Steeds meer extreem weer. Is uw straat er klaar voor?’ 

Wanneer: Maandag 22 november van 20.00 – 21.30 uur 

Wie: Stichting Duurzaam Molenlanden 

Aanmelden: www.duurzaammolenlanden.nl. Enkele dagen voorafgaand aan de online bijeenkomst ontvangt u een link om het webinar te kunnen volgen.

Voor de agenda (2): Webinar over de warmptepomp

Het webinar op 30 november wordt georganiseerd door het Regionaal Energieloket en betreft een algemeen verhaal over de warmtepomp als alternatief voor het aardgas. De verschillende typen van elektrisch verwarmen worden gepresenteerd, de voor- en nadelen besproken en veelvoorkomende vragen behandeld.

Wat: Online informatiebijeenkomst Warmtepomp

Wanneer: dinsdag 30 november van 19.30 – 20.30 uur.

Wie: Regionaal Energieloket Aanmelden: www.regionaalenergieloket.nl/molenlanden. U ontvangt een unieke link om het webinar te kunnen volgen.

Molenlanden bespaart energie en iedereen kan wat doen!

De gemeente gaat het komende jaar verder met het ondersteunen van huiseigenaren en huurders om energie te besparen, zodat zij zelf aan de slag kunnen. Want iedereen kan wat doen! Op www.molenlanden.nl/duurzaam-molenlanden onder ‘Molenlanden bespaart energie’ is meer informatie over de diverse acties en activiteiten waar inwoners aan kunnen deelnemen en waar ze terecht kunnen voor professioneel advies en informatie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding

Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.

Meest gelezen